Komentara: 1
Pregleda: 3499

Od Nove godine bez zelenog kartona

01.06.2011. u 17:51h
Izvor: RTV Yueco
Od Nove godine bez zelenog kartona

Vozači iz Srbije moći će da od 1. januara 2012. putuju u gotovo sve evropske zemlje bez zelenog kartona, najavilo je danas Udruženje osiguravača Srbije.

To je omogućeno međudržavnim sporazumom koji je Udruženje potpisalo na godišnjoj skupštini Biroa zelene karte. Za putovanje u evropske zemlje biće dovoljna registraciona nalepnica koja se dobija uz nove tablice, odnosno prilikom svake registracije. Potpisanim sporazumom Srbija je postala deo podsistema registarske oznake, što znači da će registarska oznaka biti dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Vladan Manić izjavio je da zeleni karton više neće biti potreban za ulazak automobilom u države EU i u Hrvatsku, dok sa Crnom Gorom ostaje na snazi poseban bilateralni sporazum. "Bosna i Hercegovina još nisu deo podsistema registarske oznake, tako da će za ulazak u te države i dalje biti potreban zeleni karton". rekao je Manić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3499
Povezane teme

zeleni karton

da li je potreban zeleni karton

gde je potreban zeleni karton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.