Komentara: 42
Pregleda: 9379

Od naplaćenih saobraćajnih kazni investirali u policijsko vozilo

25.12.2019. u 09:54h
Izvor: Subotica.com
U vozni park Policijske uprave Subotica, odeljenje saobraćajne policije, stiglo je novo službeno vozilo. U pitanju je automobil "Škoda Karok", koji je nabavljen sredstvima iz lokalnog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, a koji se "puni" upravo od strane nesavesnih vozača, sankcionisanih na teritoriji ove policijske uprave tokom 2019. godine.
Od naplaćenih saobraćajnih kazni investirali u policijsko vozilo

Predstavnici grada uručili su juče načelniku odeljenja subotičke saobraćajne policije ključeve od opremljenog i označenog policijskog vozila, koje je vredno 2,68 miliona dinara. Tom prilikom predstavnici Grada istakli su dobru saradnju sa Policijskom upravom i neophodnost kontinuiranog tehničkog opremanja policije kako bi se uticalo kako na bezbednost građana tako i samih pripadnika policije, ali i unapređenje njihovog rada i obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Sredstva za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije obezbeđuju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje načinjene na teritoriji grada Subotice, na način da se 30 odsto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samourave. Od tog iznosa, polovina se troši na popravljanje saobraćajne infrastrukture, a druga polovina za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Grad Subotica je iz Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije u 2019. godini obezbedio 6,5 miliona dinara. Od 2011. godine iz Fonda je izdvojeno 13 miliona dinara za kupovinu 11 automobila za potrebe policije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 9379
Povezane teme

saobraćajna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.