Komentara: 0
Pregleda: 4896

Od kasarne industrija

04.11.2009. u 17:08h
Izvor: Večernje novosti
<p>Subotica je prvi grad u Vojvodini, a drugi u Srbiji koji je uspeo da otkupi vojnu imovinu. To je postignuto na osnovu odluke Vlade Republike Srbije koja je na pro&scaron;lonedeljnoj sednici donela zaključak o prenosu prava kori&scaron;ćenja nepokretnosti koju čini vojni kompleks - kasarna "Petar Drap&scaron;in" u Subotici sa Ministarstva odbrane na grad - rekao je Sa&scaron;a Vučinić, gradonačelnik Subotice, na konferenciji za novinare.</p>
Od kasarne industrija

Kasarna "Petar Drapšin", koja se nalazi na putu koji spaja Suboticu sa Palićem, prostire se na površini od 9.418 kvadratnih metara. U njenom sastavu je 26 objekata, smeštenih na zemljištu ukupne površine od 21 hektara, osam ari i 23 kvadratna metra. I objekti i zemljište će iz vlasništva Ministarstva odbrane biti preneti na grad Suboticu, uz nadoknadu.
Vlada

Srbije prihvatila je procenu subotičke filijale Poreske uprave da sumu od 121.406.330 dinara, za tržišnu vrednost vojnog kompleksa, grad Subotica treba da uplati na namenski račun Ministarstva odbrane za poboljšanje materijalnog položaja Vojske Srbije.

- Zemljište površine od 123 hektara, na kome su vojni poligoni iza kasarne, takođe je u proceduri. U toku je pribavljanje potrebnih dokumenata na osnovu kojih se nadamo da će Vlada, na jednoj od sednica koje će biti održane tokom novembra, doneti odluku o prenosu prava korišćenja na grad - rekao je Vučinić. - Na taj način, grad će raspolagati sa 144 hektara zemljišta sa objektima i infrastrukturom, a sve to će biti stavljeno u funkciju Industrijske zone u Subotici, čije osnivanje je uslov za priliv investicija i ubrzan privredni razvoj.

Pored vojnog kompleksa "Petar Drapšin", Vlada Srbije je donela zaključak i o prenosu prava korišćenja nepokretnosti koju čini vojni kompleks na Karađorđevom putu u Subotici, pored saobraćajnice koja vodi ka graničnom prelazu Kelebija.
I ovaj vojni kompleks, koji se prostire na površini od jednog hektara, 93 ara i 98 kvadratnih metara, sa Ministarstva odbrane biće prenet na grad. Vlada je prihvatila procenu Poreske uprave u iznosu od 8.438.130 dinara za tržišnu vrednost vojnog kompleksa na Karađorđevom putu, a lokalna samouprava je zauzvrat prenela pravo korišćenja za pet stanova u Trogirskoj ulici broj 2, na Ministarstvo odbrane.
I bivši vojni kompleks na Karađorđevom putu biće u funkciji Industrijske zone Subotica, a u toku su i pregovori o otkupu 54 hektara zemljišta na Somborskom putu, u "Logističnom centru" kraj Fabrike vetrogeneratora "Loher", kako bi takođe bili stavljeni na raspolaganje Industrijskoj zoni Subotica.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4896
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.