Komentara: 12
Pregleda: 4929

Od danas novi strožiji Zakon o javnim nabavkama

01.04.2013. u 13:28h
Izvor: RTV Yueco
Od danas novi strožiji Zakon o javnim nabavkama

Novi Zakon o javnim nabavkama koji počinje od danas da se primenjuje, pojačaće kontrolu u tom sektoru, a Uprava za javne nabavke moći će da pokreće prekršajne postupke, najavio je direktor Uprave Predrag Jovanović. On je agenciji Beta rekao da su ispunjeni svi preduslovi za sprovođenje zakona i da će biti spreman i portal javnih nabavki na kome će biti objavljivani oglasi i za velike i male nabavke.

Prema njegovim rečima, povećane su nadležnosti i Uprave za javne nabavke koja će proveravati planove javnih nabavki i moći će da posmatra da li je došlo do odstupanja planiranog i realizovanog. "Tu gde je došlo do odstupanja mi ćemo vršiti proveru da li su to opravdana odstupanja ili ne", rekao je Jovanović i dodao da se time pojačava kontrola u postupcima nabavki.

Jovanović je dodao da je Uprava za javne nabavke dobila ovlašćenje da može da pokreće prekršajne postupke, a prvostepeni prekršajni organ biće Komisija za zaštitu prava ponudjača, tako da će ona moći brzo i kompetentno da rešava u prvom stepenu. "Mislimo da će znatno da se unapredi prekršajno gonjenje, što je do sada bilo sporo i bilo je svega par slučcajeva za nekoliko godina", ocenio je Jovanović.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 4929
Povezane teme

javna nabavka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.