Komentara: 0
Pregleda: 3383

Obuka za montere suve gradnje

03.02.2012. u 14:44h
Izvor: RTV Yueco
Obuka za montere suve gradnje

Dvadeset polazanika završilo je obuku na mađarskom jeziku za montere suve gradnje u Politehničkoj školi uz podršku fondacije Betlen Gabor. Tokom teorijske obuke polaznici su stekli osnovno znjane o građevinarstvu i građevinskim materijalima, kao i tehnologiji montiranja gips karton ploča. Praktična obuka se sastojala od primene alata i montiranja suve gradnje.

Gabor Červenak jedan je od polaznika koji je uspešno završio obuku. Iako je maturirao u srednjoj Politehničkoj školi, smer grafičar, odlučio je da završi još jedan zanat.

Obuka je realizovana sa fondom od 70 časova teorijske i 140 časova praktične nastave.

Monteri suve gradnje su deficitarna struka. Mnogi od njih nakon ovakve obuke nalaze posao, kako u Subotici, tako i u inostranstvu.

Primena gips karton ploči je sve više zastupljena u građevinarstvu i iz tog razloga je potražnja za obučenim majstorima sve veća. Politehnička škola je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje došla na ideju da se za sve zainteresovane organizuje besplatna obuka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3383
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.