• Pregleda: 3290

Obnovljena pruga na relaciji Subotica - Sombor

Na pruzi Subotica - Sombor nakon sanacije koloseka između Tavankuta i Bajmoka, koji je bio oštećen u krađi, ponovo je uspostavljen redovan putnički saobraćaj.
Foto: Ilustracija
Obnovljena pruga na relaciji Subotica - Sombor

Kako su saopštile Železnice Srbije, saobraćaj na pruzi Subotica-Sombor od jutros se nesmetano odvija i svi vozovi za prevoz putnika na ovoj relaciji kreću po redu vožnje.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici bio je u prekidu od 13. avgusta kada je, zbog krađe šrafova na koloseku, iskliznuo poslednji vagon teretnog voza, koji je saobraćao tom prugom.

Prilikom iskliznuća vagona totalno je oštećeno 70 metara, a delimično 350 metara koloseka, oko 500 betonskih pragova, polomljena su tri telefonska stuba, a oštećen je i teretni vagon.

Uzrok ovog vanrednog događaja je krađa 235 tirfona (šrafova) iz koloseka, zbog čega je došlo do širenja koloseka i iskliznuća vagona.

Izvor: Agencija "Tanjug"
6
kojot Odgovori
Значи има нових 235 шарафа...
astronaut Odgovori
kaze od 13 avg. koji bese danas 19? za 70 megara treba 6 dana? za ovoliko dana se negde renivira cela linija.
uvek u pravu Odgovori
Uhvatite toga što je pokrao šrafove i onoga koji ih je kupio od njega na otpadu i osudite ih zbog terorističkog napada jer je pre teretnog voza tamo prošao putnički i to je pokušaj ubistva.Bez šale!
kojot Odgovori
Лопови су међу нама...
wgjpt Odgovori
Bravo
lakumity103 Odgovori
Na žalost ako je to jedini način da obnove prugu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.