Komentara: 12
Pregleda: 4954

Obnova pruge Subotica – Segedin najveća investicija u narednoj godini

11.12.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Dok se u Narodnoj skupštini diskutuje o predloženom budžetu za narednu godinu i dok Skupština AP Vojvodine ne usvoji svoj budžet, otkrivamo koje se investicije planiraju u našem gradu i okolini.
Obnova pruge Subotica – Segedin najveća investicija u narednoj godini

Među brojnim stavkama u republičkom budžetu biće radovi na izgradnji autoputa E-75, deonica GP Kelebija-petlja Subotica Jug, odnosno izgradnja natputnjaka u šta će biti uloženo 250 miliona dinara. Planira se i rekonstrukcija i dogradnja graničnog prelaza Horgoš, koja je predviđena da traje tri godine a samo u prvoj fazi, dogodine, u ovaj važan posao biće uloženo 520 miliona dinara.  Kako je projektovano, tokom 2022. i 2023. godine za proširenje najfrekfetnijeg graničnog prelaza biće namenjeno još 1.38 milijardi dinara.

Od velike važnosti je i rekonstrukcija i modernizacija železničke pruge Subotica – Segedin, koja će se takođe iz republičkog budžeta finansirati u naredne tri godine.  Iduće godine u radove sa naše strane granice biće uloženo 501 milion dinara, dok će do kraja posla biti potrebno još 2.5 milijarde dinara. Kako su nedavno dogovorili Tomislav Momirović, ministar  građevine i Laslo  Palković, mađarski ministar, već početkom 2021. godine moguće je raspisivanje javne nabavke za obnovu pruge na ovoj deonici.

U republičkom budžetu za narednu godinu nisu planirana sredstva za nastavak izgradnje, rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Narodnog pozorišta. Kako se moglo čuti na skupštinskoj raspravi razlog za to je što je početkom novembra sa rebalansom budžeta predviđeno 218,6 miliona dinara, koji još uvek nisu utrošeni.

Međutim, za obnovu zgrade Narodnog pozorišta, trenutno najveće rak rane Subotičana, dogodine će doći sredstva iz pokrajinskog budžeta i to 400 miliona dinara. Iz pokrajinske kase sa 15 miliona dinara finansiraće se i izgradnja parking prostora sa pristupnim saobraćajnicama i trotoarom oko Velnes i spa centra sa Akva parkom na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4954
Povezane teme

pruga železnica

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.