• Pregleda: 5120

Obnova objekata OŠ "Sveti Sava"

Posle mnogo godina, objekti OŠ „Sveti Sava“ zasijali su novim sjajem. U centralnoj zgradi u Aleksandrovu obnovljena je fiskulturna sala, dok je u isturenom odeljenju u Bikovu rekonstruisan krov i radi se na sređivanju fasade.
Obnova objekata OŠ "Sveti Sava"

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana na primeru obnove objekata škole vidi se dobra saradnja lokalne samouprave sa pokrajinskom i republičkom vladom, jer su sredstva dobijena putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i domaćinsko poslovanje, jer su u realizaciji projekta napravljene značajne uštede.

- Nova tarafleks podloga zamenila je stari dotrajali parket,  vrednost ove investicije je 1.8 miliona dinara, a zamenjeni su prozori i vrata na fiskulturnoj sali i sređene su svlačionice, u šta je uloženo oko tri miliona dinara – objasnio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Bikovo, kao ruralna sredina je značajna za grad, i ono što smo obećavali da ćemo se podjednako odnositi prema gradskim i seoskim sredinama, sada smo i pokazali. Lokalna samouprava je izdvojila oko dva miliona dinara, za obnovu postojećeg krova od azdbestnih ploča koje nisu bezbedne za zdravlje. Radimo na fasadi, a u toku je tender za zamenu stolarije, odnosno svih vrata i prozora.

Obnovljene objekte danas je obišao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je, kako kaže, više nego zadovoljan onim što je video.

- Sredstva su utrošena namenski, vodilo se računa o svemu, a čak se napravila i ušteda u odnosu na odobrena sredstva putem konkursa. Obnovom parketa deca će imati bolje uslove u nastavi fizičkog vaspitanja, a obnova prozora doprineće boljoj energetskoj  efikasnosti objekta – istakao je Batez. - Ovo je primer dobre prakse u kojoj loklane samouprave delegiraju prioritete, a kako je i ove godine, do 28. aprila, otvoren konkurs i očekujemo da nastavimo da ostvarujemo dobar partnerski odnos.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
ffilozoff Odgovori
Zasto ovo nije uradjeno na raspustu,da deca imaju salu,vec pred izbore?
leksi
Pod u sali za fizičko je bio završen pre više od godinu dana, sada su odrađeni prozori i ostalo...
Mala Odgovori
Krajnje je vreme bilo da se resi ta ofucana sala...
drapo Odgovori
A to što OŠ "Đuro Salaj" nema UOPŠTE salu i nikad je nije ni imala to nije bitno ...
nina Odgovori
hvala,hvala,a kad ce obecani tartan?
Tomislav Odgovori
Da,kada će tartan koji obećavaju već dve godine,pred izbore!Ili možda jer "basketaši" nisu hteli ništa da povezuju sa politikom već sa sportom,pa onda samo daju obećanja,bez ispunjenja.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.