Komentara: 0
Pregleda: 1150

Obnavlja se infrastruktura prigradskih mesta

17.11.2008. u 11:46h
<p><img style="display: block;" src="http://www.suinfo.net/e107_themes/e107v4a/images/blank.gif" alt="" width="3" height="1" />Počeli su radovi na obnovi platoa ispred crkve u Čantaviru, a pored toga, u toku je revitalizacija i asfaltiranje nekoliko ulica u naselju. Sredstva za obnovu platoa i ulica obezbeđen je iz gradskog budžeta a vrednost prema&scaron;uje 10 miliona dinara.</p>

Radove su danas obišli gradonačelnik sa svojim pomoćnicima, predstavnici Direkcije za izgradnju grada i Skupštine Vojvodine koji su najavili intenzivnija ulaganju u obnovu i izgradnju infrastrukture u prigradskim mesnim zajednicama, kao i dalje «šminkanje» gradskih fasada u centru.


U obnovu centra Čantavira do kraja godine biće uloženo oko 4 miliona dinara iz gradske kase. Radi se o popločavanju platoa, uređenju zelenila i adekvatnom osvetljenju oko crkve. Nakon zimske pauze, investicija će biti privedena kraju, što znači da će za te potrebe u sledećoj godini biti uloženo još oko 2 miliona dinara.
U proteklih nekoliko meseci, preko Direkcije, u prigradske mesne zajednice uloženo je oko 100 miliona dinara. Sličan program biće realizovan nakon zimske pauze a očekuje nas i puštanje u rad dekorativnog osvetljenja povodom stogodišnjice od početka gradnje gradske kuće.

Čantavir, prigradsko naselje sa 7.178 stanovnika, jedno je od prvih koji su inicirali raspravu o mogućem statusu opštine nakon što je Subotica dobila status grada. U samom naselju postoji još infrastrukturnih problema koji čekaju da budu rešeni.

Predstavnici gradske vlasti, direkcije i Skupštine Vojvodine obišli su i jednu od ulica koje su dobile novi asfalt. Za oko 500 metara asfalta i još toliko tucanika biće uloženo nešto manje od 6 miliona dinara kako bi pristup i saobraćaj stanovnika ulice „Prvi Vinogradi“ bio olakšan i prilagođen tekovinama 21. veka.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1150
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.