Komentara: 1
Pregleda: 7554

Obilne padavine tokom noći spustile temperaturu za desetak stepeni

25.07.2017. u 13:49h
Izvor: RTV Pannon
Sinoć je na području Subotice palo 25,5 litara kiše po kvadratnom metru, što je za dve litre više nego za prethodna 24 dana u julu, dok se dnevna temperatura spustila za desetak stepeni.
Obilne padavine tokom noći spustile temperaturu za desetak stepeni

Iako je u aprilu bilo više padavina od uobičajenih za poslednjih tridesetak godina, padavine su još uvek daleko ispod višegodišnjeg proseka. Primera radi, u maju je umesto 54 litre, koliki je mesečni prosek, palo svega 37 litara, dok je u junu prosek padavina bio niži za oko 10 odsto, odnosno umesto 52 milimetra taloga bilo je svega 45 milimetara.

Nedovoljna količina padavina uticala je i na smanjivanje rezervi vode, a od poljoprivrednih kultura, jedino je suncokret imao uslove za normalan razvoj.

Vazdušni pritisak je pao na 1005 hPa, što predstavlja optimalnu vrednost za nadmorsku visinu na kojoj se nalazi područje grada Subotice.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7554
Povezane teme

nevreme u subotici

jaka kiša

padavine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.