Komentara: 0
Pregleda: 1710

Obezbeđen novac za početak modernizacije sistema protivgradne odbrane

12.10.2019. u 15:20h
Izvor: RTV Pannon
Obezbeđen je novac za izradu idejnog projekta automatizacije protivgradnog sistema.
Obezbeđen novac za početak modernizacije sistema protivgradne odbrane

Nabavku idejnog projekta za izradu studije izvodljivosti projekta automatizacije protivgradnog sistema na teritoriji AP Vojvodine za radarske centre "Bajša" i "Samoš", finansiraće Pokrajinska vlada, koja će za ovu namenu iz tekuće budžetske rezerve izdvojiti 7,1 milion dinara, prenosi RTV Pannon.

Projektom će se po prvi put od osnivanja protivgradnog radarskog sistema u Vojvodini,  početkom ovog veka, pokrenuti obnova i modernizacija dva od tri centra koji pokrivaju ovu teritoriju.

Radarski centar u Samošu pokriva teritoriju od 775 hiljada hektara pretežno na području Banata, od državne granice sa Mađarskom do područja beogradske opštine Palilula. Opremljen je Gematronik radarom od 2001. godine i dejstvuje sa 141 raketne stanice. To je prvi meteorološki radarski centar u Vojvodini.

Godinu dana kasnije, aktiviran je radar iz iste klase u Bajši, koji nadzire područje od 715 hiljada hektara, kontroliše 148 raketnih stanica u 16 opština u zoni od Subotice do Kikinde, odnosno od Sombora do Bečeja.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1710
Povezane teme

protivgradna odbrana

protivgradna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.