Komentara: 0
Pregleda: 2383

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv droge

24.06.2011. u 20:31h
Izvor: RTV Yueco
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv droge

a Gradskom trgu uz sportsko zabavni program obeležen je Međunarodni dan protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga. Slogan ovogodišnje akcije je "Globalna akcija – zdravo okruženje bez droga". U Policijskoj upravi kažu da je registrovano 2000 zavisnika od narkotika, ali taj broj je četiti puta veći. Organizatori su Zavod za javno zdravlje, Crveni krst, Fondacija “Ekspekto”, klub “Mesečina” i drugi.

Većina anketiranih učenika u Subotici je upoznata sa posledicama droga. Đaci su se informisali preko medija, ali i kroz predavanja koje je organizovano u školama.

Prema istraživanjima Fondacije mentalne higijene „Expecto“ trećina subotičkih srednjoškolaca probala neku vrstu droge. Problem je što već sa 13.godina mladi prvi put probaju drogu.

U Subotici od droga zavisnici najviše koriste marihuanu i heroin. Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 1987. godine ustanovila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, koji se od tada obeležava svake godine, 26. juna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2383
Povezane teme

subotica droga

dan borbe protiv droge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.