Komentara: 30
Pregleda: 2646

Obeležen jubilej i stoto izdanje časopisa "Rič Bunjevačke matice"

06.03.2015. u 17:43h
Izvor: RTV City
Pre osam godina pokrenut je časopis Rič Bunjevačke matice, dvomesečnik za nauku, kulturu i stvaralaštvo. Prvi broj je izašao na sedam stranica u tiražu od pet stotina primeraka. Danas je na svečanosti u prostorijama Matice objavljen stoti broj koji sadrži 32 stranice u tiražu od osam stotina primeraka.
Obeležen jubilej i stoto izdanje časopisa "Rič Bunjevačke matice"

Ana Vučetić pomoćnica republičkog ministra za kulturu i informisanje uputila je pisanu čestitku, dok je Atila Juhas, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje održao prigodni govor.

Ispred gradske uprave svečanosti su prisustvovali Ilija Maravić, predsednik Gradske Skupštine i dr Etela Jerinkić, pomoćnica gradonačelnika za kulturu.

Od domaćina skupa govorili su: mr Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta, Ivan Sedlak, predsednik Bunjevačke matice i Tamara Babić ,glavna i odgovorna urednica Riči Bunjevačke matice.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 30
Pregleda: 2646
Povezane teme

bunjevačka matica

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.