Komentara: 2
Pregleda: 4665
Foto

Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

03.04.2019. u 11:24h
Izvor: TV Subotica
U Hemijsko-tehnološkoj školi obeležen je Dan škole. Bila je to i prilika za buduće srednjoškolce da se upoznaju sa smerovima i uslovima koje škola nudi. Iz Ministrastva prosvete poručuju da su prepoznali kvalitet ove obrazovne ustanove, zbog čega je država uložila preko milion evra u njenu rekonstrukciju.
Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

Na Dan otvorenih vrata, došla je i učenica osmog razreda koja želi da se upiše na obrazovni profil modelar odeće. Kaže da joj se dopada prezentacija škole, a posebnu pažnju privukla joj je fasada i opremljenost škole.

- Zanima me zato što se mnogo učenika interesuje za ovu školu, a takođe su mi roditelji savetovali da upišem ovu školu i da će mi dobro doći - rekla je Maja Horvatski, učenica osmog razreda OŠ "Ivan Milutinović".

Anja Davčik je učenica drugog razreda Hemijsko-tehnološke škole, koja pohađa smer tehničar za industrijsko-farmaceutsku tehnologiju. Kaže da je škola u potpunosti opravdala njena očekivanja i da predstavlja dobru osnovu za dalje školovanje.

- Baš sam pogodila što sam upisala ovu školu. U početku nisam mnogo volela hemiju, ali kada sam se upisala ovde, brzo sam je zavolela - kazala je Davčik.

Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

Hemijsko-tehnološka škola postigla je mnogobrojne uspehe među kojima je i prestižna Svetosavska nagrada, zbog čega su zaslužili pohvale iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Učenicima, ovoj školi, direktoru Nikoli Matkoviću i njegovom timu ne fali predanog rada i dobrih rezulatata, što smo prepoznali davanjem Svetosavske nagrade i Hemijsko-tehnloška škola iz Subotice je nosilac tog najvišeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete. Nadamo se da će popunjenost odeljenja i ove godine biti na zavidnom nivou, oni prate kretanja na tržištu i ove godine su aplicirali i verifikovali dva nova obrazovna profila - izjavio je Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

U narednoj školskoj godini, pored bogate ponude obrazovnih profila iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, hemije, nemetala, grafičarstva, tekstilstva i kožarstva, u planu je upis učenika na dva nova: poslastičar na mađarskom i tehničar za preradu nafte i gasa na srpskom nastavnom jeziku.

- Promotivne aktivnosti su u punom jeku, računamo da će učenici, ali i njihovi roditelji, prepoznati ono što radimo u školi. Značajna priznanja stoje iza rezultata Hemijsko-tehnološke škole, Svetosavska nagrada, nagrada Evropske komisije, priznanje najbolje srednje stručne škole na području rada hemija, medalje koje osvajamo na tekstilu i hrani, a takođe i zbog toga što dobro školujemo učenike, imamo i dobre sportiste - istakao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole.

Hemijsko-tehnološka škola postoji stotinu i dvadeset godina. U narednu školsku 2019/2020. godinu biće upisano do 270 učenika u devet odeljenja, šest na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku.

Izvor: TV Subotica
Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata Dan Hemijsko-tehnološke škole Subotica i Dan otvorenih vrata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 4665
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

dan otvorenih vrata

nikola matković

dan škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.