• Pregleda: 2372

Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

U Hemijsko-tehnološkoj školi obeležen je Dan škole. Bila je to i prilika za buduće srednjoškolce da se upoznaju sa smerovima i uslovima koje škola nudi. Iz Ministrastva prosvete poručuju da su prepoznali kvalitet ove obrazovne ustanove, zbog čega je država uložila preko milion evra u njenu rekonstrukciju.
Obeležen Dan Hemijsko-tehnološke škole

Na Dan otvorenih vrata, došla je i učenica osmog razreda koja želi da se upiše na obrazovni profil modelar odeće. Kaže da joj se dopada prezentacija škole, a posebnu pažnju privukla joj je fasada i opremljenost škole.

- Zanima me zato što se mnogo učenika interesuje za ovu školu, a takođe su mi roditelji savetovali da upišem ovu školu i da će mi dobro doći - rekla je Maja Horvatski, učenica osmog razreda OŠ "Ivan Milutinović".

Anja Davčik je učenica drugog razreda Hemijsko-tehnološke škole, koja pohađa smer tehničar za industrijsko-farmaceutsku tehnologiju. Kaže da je škola u potpunosti opravdala njena očekivanja i da predstavlja dobru osnovu za dalje školovanje.

- Baš sam pogodila što sam upisala ovu školu. U početku nisam mnogo volela hemiju, ali kada sam se upisala ovde, brzo sam je zavolela - kazala je Davčik.

Hemijsko-tehnološka škola postigla je mnogobrojne uspehe među kojima je i prestižna Svetosavska nagrada, zbog čega su zaslužili pohvale iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Učenicima, ovoj školi, direktoru Nikoli Matkoviću i njegovom timu ne fali predanog rada i dobrih rezulatata, što smo prepoznali davanjem Svetosavske nagrade i Hemijsko-tehnloška škola iz Subotice je nosilac tog najvišeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete. Nadamo se da će popunjenost odeljenja i ove godine biti na zavidnom nivou, oni prate kretanja na tržištu i ove godine su aplicirali i verifikovali dva nova obrazovna profila - izjavio je Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U narednoj školskoj godini, pored bogate ponude obrazovnih profila iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, hemije, nemetala, grafičarstva, tekstilstva i kožarstva, u planu je upis učenika na dva nova: poslastičar na mađarskom i tehničar za preradu nafte i gasa na srpskom nastavnom jeziku.

- Promotivne aktivnosti su u punom jeku, računamo da će učenici, ali i njihovi roditelji, prepoznati ono što radimo u školi. Značajna priznanja stoje iza rezultata Hemijsko-tehnološke škole, Svetosavska nagrada, nagrada Evropske komisije, priznanje najbolje srednje stručne škole na području rada hemija, medalje koje osvajamo na tekstilu i hrani, a takođe i zbog toga što dobro školujemo učenike, imamo i dobre sportiste - istakao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole.

Hemijsko-tehnološka škola postoji stotinu i dvadeset godina. U narednu školsku 2019/2020. godinu biće upisano do 270 učenika u devet odeljenja, šest na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
AlwaysUltra Odgovori
Subotica , grad cije fasade poznaju samo jednu boju ...
Jimi Odgovori
Bio sam učenik 1960-64, nastavnici bili oba Kalmara, Tudor ,Tot Bagi Anna. Tetka Marica Šaci Sebenji Matlari razrednih, Benedek . Razred H4/2 čiji članovi danas ostalo nas vrlo malo bio je fenomenalan
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.