Komentara: 3
Pregleda: 1948
Foto

Obeležen Dan borca

04.07.2022. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem venaca kod spomenika na Trgu žrtava fašizma i kod spomenika "Njihovoj vernosti" obeležen je 4. jul - Dan borca.
Obeležen Dan borca

Na današnji dan, davne 1941. godine u Beogradu, na sednici Politbiroa Centralnog komiteta KPJ-a doneta je odluka o podizanju oružanog ustanka protiv fašista i njihovih pomagača. Dan borca u SFRJ obeležavao se kao državni praznik, a gradska organizacija SUBNOR-a praznik ustanka naroda Jugoslavije obeležava svake godine, odajući počast Subotičanima koji su dali živote u odbrani otadžbine. 

Nikada nećemo prestati da obeležavamo ovaj praznik i da odajemo počast onima koji su zalužni za to što mi danas živimo u slobodnoj zemlji. Za vreme Drugog svetskog rata, u borbama je poginulo oko sedam hiljada naših sugrađana. Mi smo danas dužni da ih se sećamo. Takođe, na današnji dan odajemo počast i Subotičanima koji su poginuli u ratovima devedesetih, jer je  njihov dobrinos u odbrani otadžbine nemerljiv - poručio je Nikola Ivošević iz GrO SUBNOR-a.

U ime lokalne samouprave venac je položo Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika. 

Zahvaljujući podvizima naših predaka, koji su se borili puškom, mi danas, u miru i stabilnosti, možemo za bolju budućnost da se borimo znanjem, umećem i radom. Upravo to je ono za šta su se naši preci borili i mi tu slobodu moramo da čuvamo i branimo - istakao je Marić.

Obeležen Dan borcaVenac su položili i predstavnici Severnobačkog upravnog okruga, Komunisti Subotice i predstavnici Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Sveti Aleksandar Nevski". 

Izvor: Subotica.com
Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1948
Povezane teme

subnor subotica

dan borca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.