Komentara: 9
Pregleda: 2469

Obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata

09.06.2014. u 17:26h
Obeležavanje 100 godišnjice prvog svetskog rata u našem gradu započeće sutrašnjim dvodnevnim programom u Gradskoj biblioteci, u kojem učestvuju tri gradske ustanove kulture: Biblioteka, Arhiv i Muzej i dve obrazovne: Gimnazija Svetozar Marković i Muzička škola.
Obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata

Prema najavi, sutra u utorak,10.juna u Čitaonici Gradske biblioteke sa početkom u 19 časova otvoriće se izložba starih knjiga i knjiga tematski vezanih za Prvi svetski rat.

Autorke izložbe su Nevenka Bašić Palković, bibliotekarka savetnica Gradskog muzeja i Sanja Vasić, bibliotekarka informatorka Gradske biblioteke. Posle toga, oko 19:15 časova, profesor istorije Zoran Veljanović, viši arhivist Istorijskog arhiva održaće predavanje o Prvom svetskom ratu. Drugi deo programa uslediće prekosutra, u sredu, sa početkom u 19 časova kada je u Čitaonici Gradske biblioteke muzičko poetsko veče po scenariju profesorke Gimnazije, Sanje Vujačić i profesora Muzičke škole Karolja Tokodija.

Dvodnevni program se održava u okviru nacionalnog obeležavanja 100 godišnjice Prvog svetskog rata.

Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2469
Povezane teme

prvi svetski rat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.