Komentara: 31
Pregleda: 6735

Obeležavanje Slave grada Subotice

11.06.2013. u 12:13h
Uprava parohije Svetovaznesenskog hrama poziva sve blagočestive hrišćane, da molitveno i toržestveno proslave Vaznesenje Gospodnje - Slavu grada Subotice. Slavsko bdenije biće služeno u sredu sa početkom u 17 časova, dok će na sam dan Slave (četvrtak, 13. jun) u 9 časova u Svetovaznesenskom hramu biti održana Sveta Liturgija sa osvećenjem novog klasja žita i litijom kroz grad.
Obeležavanje Slave grada Subotice

Litija će krenuti u 10 časova iz Svetovaznesenskog hrama i kretaće se Zmaj Jovinom ulicom do Aleje Maršala Tita-kružni tok, zatim ulicom Dimitrija Tucovića-mali i veliki Korzo, Đure Đakovića od Jadran bioskopa prema Zmaj Jovinoj ulici, zatim Zmaj Jovinom do Đure Đakovića prema Svetovaznesenskom hramu. U navedenim ulicama saobraćaj će biti obustavljen od 10 do 12:30h.

Večernje bogosluženje sa rezanjem Slavskog kolača i izborom Slavskog kuma za narednu godinu biće služeno sa početkom u 17 časova. Posle toga uslediće prigodan kulturno-umetnički program.

Iz Uprave parohije subotičke pozivaju vernike da se odazovu i svojim prisustvom uveličaju Slavu.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 6735

Povezana vest

Povezane teme

crkva vaznesenja gospodnjeg

slava grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.