Komentara: 18
Pregleda: 3017
Foto

Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

27.04.2023. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni praznik rada biće obeležen u utorak (2. maja) na prostoru IV Mini Jugoslavije, a organizatori i ove godine najavljuju dobru zabavu i nezaboravno druženje uz brojne sportske aktivnosti, kulturno-umetnički program i narodno veselje. Ulaz je besplatan.
Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

Međunarodni praznik rada, po 20. put, biće obeležen u Mini Jugoslaviji, a kao i predhodnih godina jugonostalgičari i svi posetioci imaće priliku da uživaju u druženju i bogatom zabavnom programu.

- Građani mogu da dođu već oko 10h. Program na bini počinje u 11h, a pre toga će biti upriličena revijalna fudbalska utakmica naših "plavih golubica", kao i VII memorijalni šahovski turnir "Geza Sekelj" u kom će učestvovati sve generacije - najavljuje Goran Gabrić, predsednik Mini Jugoslavije - U okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće solistkinja Tamara Babić, kantautor Aleksandar Toković uz pratnju vokalno instrumentalnog sastava "Veselice", članice hora "Subotičke frajle", kao i članovi Kulturno-prosvetnog društva "Jedinstvo Egyseg" iz Bajmoka koji će izvesti folklorne i plesne tačke.

Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

U poslednjem delu programa predviđeno je narodno veselje uz pesme "od Vardara do Triglava" u izvođenju subotičkog benda "Dejo".

Proslava Međunarodnog praznika rada ni ove godine neće proći bez vojničkog pasulja i junećeg gulaša, a ovo će biti jedna od retkih prilika da jugonostalgičari, koji ga još uvek nemaju, postanu vlasnici  crvenog pasoša.

Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

- Predstavićemo novu ediciju crvenog pasoša Mini Jugoslavije, koji do sada poseduje oko 9 hiljada ljudi. Pasoš zapravo predstavlja mali turistički vodič kako kroz Suboticu, tako i kroz region. Mapirana su ona mesta u kojima se još uvek neguju vrednosti bratstva i jedinstva, te je to zapravo svojevrsna preporuka jugonostalgičarima da ta mesta posete - navodi Goran Gabrić.

Vrednosti bivše "Juge" decenijama neguje i od zaborava čuva osnivač i počasni predsednik Mini Jugoslavije Blaško Gabrić koji nije propustio priliku da još jednom evocira uspomene na zemlju u kojoj su radnici, kako navodi, bili cenjeni.

Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

- U Jugoslaviji je radnik bio vlasnik kapitala i to ne može da se upoređuje sa kapitalizmom u kom su radnici samo najamna radna snaga. Plata radnika u kapitalizmu je veća, ali zato radnik nikada ne zna kada će mu gazda reći da više ne mora da dolazi na posao. U Jugoslaviji je posla bilo za sve i radni narod je živeo pristojno i dostojanstveno - još jednom podvlači Blaško.

Komunisti Subotice pozivaju sve sugrađane da im se pridruže 2. maja u parku "Jugolend".

Obeležavanje Međunarodnog praznika rada 2. maja u Mini Jugoslaviji

To je prilika da se ponovo okupimo i da se podsetimo na vrednosti Jugoslavije koje i danas treba da negujemo - istakao je Mikloš Olajoš Nađ i najavio tradicionalni performans 1. maja ispred Otvorenog univerziteta.

Izvor: Subotica.com
Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada Najava obeležavanje Međunarodnog praznika rada u Mini Jugoslaviji i centru grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 dana
Komentara: 18
Pregleda: 3017
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

komunisti

mikloš nađ olajoš

praznik rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.