Komentara: 2
Pregleda: 3462

Obeležavanje Dana mladih u nedelju na Prozivci

09.08.2019. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Kancelarija za mlade grada Subotice i ove godine organizuje obeležavanje Međunarodnog dana mladih u nedelju, 11. avgusta, brojnim sportsko-rekreativnim i umetničkim sadržajima u parku na Prozivci.
Obeležavanje Dana mladih u nedelju na Prozivci

U toku popodneva, počevši od 18 časova, posetiocima će biti predstavljeni ekstremni sportovi Udruženja "Ground level fest", te fitnes programi zumba, vežbanje na otvorenom (street work out) i aerobik karate.

Članovi Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš" će organizovati kreativno pisanje, dok će najmlađim posetiocima čitati bajke.

Ove godine, učešće u manifestaciji će uzeti i Klub američkog fudbala "Gorillas Subotica", kako bi se mališani upoznali sa pravilima ovog sporta.

U sklopu aktivnosti na Prozivci, Crveni krst Subotica će se predstaviti vežbama za pružanje prve pomoći, dok će Zavod za javno zdravlje Subotica organizovati akciju pod nazivom "Ja znam... i mogu da biram!", u toku koje će mladima omogućiti merenje indeksa telesne mase i određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva na vagi, a na smokilajzeru merenje koncentracije ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu.

Obeležavanje Dana mladih u nedelju na Prozivci

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji je počelo nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine. U Subotici se ova manifestacija obeležava već desetu godinu zaredom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3462

Povezano dešavanje

Povezane teme

međunarodni dan mladih

mladi

kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.