• Pregleda: 2446

Obeležavanje Dana mladih u nedelju na Prozivci

Kancelarija za mlade grada Subotice i ove godine organizuje obeležavanje Međunarodnog dana mladih u nedelju, 11. avgusta, brojnim sportsko-rekreativnim i umetničkim sadržajima u parku na Prozivci.
Obeležavanje Dana mladih u nedelju na Prozivci

U toku popodneva, počevši od 18 časova, posetiocima će biti predstavljeni ekstremni sportovi Udruženja "Ground level fest", te fitnes programi zumba, vežbanje na otvorenom (street work out) i aerobik karate.

Članovi Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš" će organizovati kreativno pisanje, dok će najmlađim posetiocima čitati bajke.

Ove godine, učešće u manifestaciji će uzeti i Klub američkog fudbala "Gorillas Subotica", kako bi se mališani upoznali sa pravilima ovog sporta.

U sklopu aktivnosti na Prozivci, Crveni krst Subotica će se predstaviti vežbama za pružanje prve pomoći, dok će Zavod za javno zdravlje Subotica organizovati akciju pod nazivom "Ja znam... i mogu da biram!", u toku koje će mladima omogućiti merenje indeksa telesne mase i određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva na vagi, a na smokilajzeru merenje koncentracije ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu.

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji je počelo nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine. U Subotici se ova manifestacija obeležava već desetu godinu zaredom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Gif Odgovori
Subotica je uvek bila grad mladih i neka tako ostane. Omogućimo mladima bezbrižnu mladost i dokažimo im da mislimo na njih kroz razne aktivnosti.Zavrsimo pozorište. Od Dudove šume napravimo Dunavski park, još jedan fakultet-možda poljoprivredni, uostalom napravite anketu -šta uraditi da se mlad čovek zadrži u našem gradu.
Lozika Odgovori
Nije problem grad da bi mladi ostali, nego zemlja, vlast, uređenje.
Svi smo svesni, čak i ovi nečasni plaćenici botine, da je ovde situacija očajna. Nismo još dotakli dno, ali kraj je blizu. A tad, jao si ga njima
E, tek kad ova bagra ode, kad bude lustracije, tj pohapse se 30 godina unazad lopine koje su nas dovde i dovele (najkrivlji za ovo stanje smo mi sami, pošto smo inertni i ćutimo, a puno nas je više, nego njih), e onda možda mladi i ostanu, a neki se i vrate. Dotle, nikad, samo će odlaziti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.