Komentara: 8
Pregleda: 3676

Novo selo, a problemi stari

14.03.2018. u 00:00h
Izvor: TV Subotica
Iako jedna od najvećih mesnih zajednica na teritoriji Subotice, Novo selo jedna je od infrastrukturno najnerazvijenijih. Stari problemi poput neasfaltiranih ulica, neizgrađene kanalizacione i vodovodne mreže još uvek su aktuelni, a na to sve pojavio se i jedan novi problem – mesna zajednica više nema zaposlenog sekretara na puno radno vreme.
Novo selo, a problemi stari

Ulica Sabo Geze jedna je mnogih u Novom selu koja osim što nema asfalt, nema ni vodovodnu, ni kanalizacionu mrežu.

- Asfalt i kanalizacija, to bi bilo najbolje. Sad već može da se prolazi, ali kada ima mnogo snega ili kada pada kiša, onda je jako teško, jer ima jako mnogo blata svugde - kaže naša sugrađanka koja živi u ovoj ulici.

U Ulici Anđe Ranković situacija je bolja samo utoliko što tamo stanovnici imaju vodovodnu mrežu. Na asfalt čekaju decenijama, a od kanalizacije su gotovo odustali.

- Fali i to koliko fali. Ništa u ulici nismo dobili, a 60 godina živim ovde - žali se meštanin MZ Novo selo.

Na teritoriji MZ Novo selo živi oko 10.000 stanovnika. Njih oko 30 odsto još uvek nema pristup gradskoj vodi, a čak 60 odsto nema kanalizaciju. Ipak, manji infrastrukturni pomaci su u poslednje vreme napravljeni, poručuju iz rukovodstva ove mesne zajednice, uprkos tome što novca više nemaju, budući da je ukinut samodoprinos.

- Uradili smo jednu lepu pijacu, koju smo već 20 godina želeli da uradimo. To je sezonska pijaca, što znači da radi od 1. maja do 1. novembra, tokom zime ne radi, ali probaćemo da ubuduće radi i tokom cele godine. Lepo smo uspeli da uredimo i očistimo trgove, jer su bili veoma zapušteni, i to sada liči na nešto. Stavili smo tucanik u 12 ulica, a takođe imamo nekoliko ulica koje čekaju na asfaltiranje, gde su urađeni radovi za legalizaciju. Tri ulice čekaju na asfaltiranje i nadam se da ćemo od toga barem dve uspeti da uradimo - kaže Oliver Vicai, predsednik Saveta MZ Novo selo.

Trenutno najveći problem, dodaje Vicai, jeste što od januara više nemaju sekretara, koji je svaki dan bio na raspolaganju ne samo građanima, već i udruženjima. On smatra da mesna zajednica ove veličine mora da ima stalno zaposlenog sekretara, jer su upravo zbog ovog problema, morali da prekinu mnoge akcije koje su godinama sprovodili, jer nema ko da ih obavi.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3676
Povezane teme
kanalizacija vodovodna mreža mz novo selo neasfaltirana ulica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.