Komentara: 16
Pregleda: 7783

Novo odlaganje otvaranja prelaza kod Bačkih Vinograda

20.04.2013. u 17:18h
Izvor: RTV
Otvaranje novog graničnog prelaza na granici s Mađarskom, između Bačkih Vinograda i Ašothaloma, koje je bilo najavljeno za 24. april, ponovo je odloženo, ovaj put za 16. maj.
Novo odlaganje otvaranja prelaza kod Bačkih Vinograda

Pozivajući se na informacije iz resornog mađarskog ministarstva i policije, gradonačelnik Ašothaloma Ferenc Petro potvrdio je za portal "Vojvodina danas" da je 16. maj određen na osnovu molbe srpske strane, jer potrebne dozvole još nisu pripremljene.

Prema nezvaničnim informacijama s kojim raspolaže RTV, moguće je da će novi granični prelaz između Mađarske i Srbije otvoriti predsednici vlada Viktor Orban i Ivica Dačić.

U Ašothalomu, povodom izgradnje graničnog prelaza planiraju celodnevno slavlje nakon otvaranja prelaza.

Ovaj granični prelaz moći će da koriste, osim građana Srbije i Mađarske, svi stanovnici zemalja šengen zone, ali samo za prelaz automobilima, što će rasteretiti granične prelaze Horgoš i Kelebija, kao i saobraćaj u pograničnom području.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 5 dana
Komentara: 16
Pregleda: 7783
Povezane teme

bački vinogradi

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.