Komentara: 7
Pregleda: 2939

Novim Zakonom o porezu na dohodak građana umanjuju se prihodi u budžetu grada

12.06.2013. u 13:50h
Izvor: Radio Subotica
Zbog usvojenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana, budžet grada će ove godine ostvariti približno 270 miliona dinara manje u odnosu na planiranu visinu ovog prihoda, računajući sedam meseci primene zakona, kažu u Sekretarijatu za finansije Gradske uprave.
Novim Zakonom o porezu na dohodak građana umanjuju se prihodi u budžetu grada

Na godišnjem nivou budžet grada će imati manje prihoda iz ovog izvora za više od 400 miliona dinara. Izmenama Zakona o porezu na dohodak gradjana, koje su već stupile na snagu, stopa poreza na zarade umanjena je za 2 procenta, sa 12 na 10 odsto, dok je neoporezovani deo zarade povećan sa 8 hiljada 776 dinara na 11 hiljada dinara.

Budžetom grada usvojenim krajem prošle godine, predvidjen je godišnji prihod od poreza na zarade u iznosu od 2,2 milijarde dinara, što čini više od 40 odsto u odnosu na ukupno planirane tekuće prihode i primanja budžeta.

Zbog smanjenja ustupljenog prihoda od poreza na zarade tokom ove godine, rebalansom gradskog budžeta trebalo bi umanjiti rashode i izdatke korisnika, ocenjuju u Sekretarijatu za finansije

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2939
Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

gradski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.