Komentara: 3
Pregleda: 2762

Novih 160 m kanalizacije na Paliću

20.04.2012. u 18:11h
Izvor: RTV Yueco
U delu ulice Luke Mardešića u MZ Palić gradi se kanalizaciona mreža u dužini od 160 metara čime će se rešiti višegodišnji problemi za 15 domaćinstava, odnosno oko 50 građana iz ove ulice. Ti problemi nisu samo komunalne prirode u smislu obezbeđenja javnog sistema kanalisanja otpadnih i atmosferskih voda, nego su i ekološke i zdravstvene prirode, zbog visokog nivoa podzemnih voda i zasićenosti septičkih jama. Vrednost ove investicije je oko 1.000.000 dinara i ona se finansira sopstvenim sredstvima JKP „Vodovod i kanalizacija“.
Novih 160 m kanalizacije na Paliću

U pitanju je sekundarna kanalizaciona mreža koja je deo kanalizacionog sistema na Paliću, a izvođač radova je konzorcijum „Javornik – Ingrad – Tehnograd“ iz Subotice.

Trenutno se sve upotrebljenje vode iz ove mesne zajednice usmeravaju na prečistač na Paliću gde se vrši samo biološko prečišćavanje. Vodovod je trenutno u fazi pregovora sa Evropskom bankom u vezi dobijanja kredita, a jedan od projekta koji bi trebao biti pokriven tim kreditom je izgradnja poveza glavnog cevovoda Palić-Subotica. Na taj način bi se otpadne vode usmerile sa prečištača na Paliću na prečištač u Subotici.

Palić je trenutno oko 70 odsto pokriven kanalizacionom mrežom, ali je uslov za stopostotnu pokrivenost izgradnja poveza glavnog cevovoda Palić-Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2762
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

kanalizacija na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.