Komentara: 19
Pregleda: 29690

Novi železnički Red vožnje

11.12.2014. u 16:23h
Izvor: RTV City
Od nedelje, 14. decembra primenjuje se novi Red vožnje na Železnicama Srbije u putničkoj sezoni 2014/2015. Novine u železničkom saobraćaju su prikazane u nastavku.
Novi železnički Red vožnje

Sa Mađarskom i dalje imamo dogovor za saobraćajnu izmenu vozova u Segedinu tako da nema presedanja, dok su sa Hrvatskom o saobraćaju na pruzi Bogojevo - Erdut i dalje pregovori na osposobljavanju pruge.

Sve u svemu naredna godina bi trebala da donese i nove vozove i nove putne pravce, kako bi se popravila sadašnja situacija u kojoj je broj vozova istovetan broju pruga koje Železnička stanica Subotice opslužuje:

  1. Subotica - Novi Sad
  2. Subotica - Horgoš - Kanjiža
  3. Subotica - Senta - Kikinda
  4. Subotica - Sombor - Bogojevo - Novi Sad
  5. Sombor - Vrbas

Novine u železničkom saobraćaju su:

  • novi voz Ivo Andrić od Beograda do Budimpešte; Iz Subotice u 15.15 časova.
  • novi lokalni voz za Bačku Topolu sa polaskom u 22.32 časa.
  • izmenjena trasa na relaciji Subotica - Sombor - Bogojevo - Novi Sad u 3.03 časa. Od stanice Subotica Predgrađe voz ne staje sve do Bajmoka.
  • voz Subotica - Bar startuje 13. juna do 6. septembra. Iz Subotice polazi u 18.23 i stiže u Bar u 10.49. Povratak iz Bara je u 17.09 pa u Suboticu stiže u 9.04. Zvanično pruga se pušta u prvom kvartalu 2015. godine.
  • na pruzi Subotica - Senta - Kikinda trenutno nedostaje vozila pa se od nedelje 14. decembra privremeno obustavlja saobraćaj prema Senti.
  • voz Avala ne ide više do Praga nego do Beča.

Trenutno u Somboru su na remontu 3 voza, dok su šinobusi proglašeni nepouzdanima i neupotrebljivim. Dakle, imamo 5 pruga i 4 voza. Od naredne godine uvode se nova 4 elektromotorna Štadler voza. Prvi je već rezervisan za pravac Subotica - Beograd, a polovinom 2015. očekuju se i novi kontigenti ruskih vozova.

Da li će se bilans broja putnika između 60 i 80 hiljada na prosečnom mesečnom nivou kao i broja dnevnih, 80 vozova, povećati, preostaje da se vidi.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 29690

Povezana vest

Povezane teme

pruga železnica

železnica subotica

železnička stanica

železnice srbije

red vožnje železnička stanica

železnički prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.