• Pregleda: 7214

Novi Žednik dobio sportske terene

Zahvaljujući ulaganjima Grada Subotice umesto livade, na izlazu iz Novog Žednika sada se prostiru sređeni sportski tereni za košarku, rukomet i mali fudbal.
Novi Žednik dobio sportske terene

U izgradnju terena, na kojima je sada tartan podloga i novi sportski mobilijar, iz gradskog budžeta uloženo je sedam miliona dinara.

- U protekle tri godine velika  su ulaganja u sportsku infrastrukturu u radu. Pored kapitalnih projekata, poput Gradskog stadiona, na kome smo obnovili atletsku stazu, travnatu podlogu, napravili reflektore a ove godine, najverovatnije u novembru, krećemo u rekonstrukciju celog objekta posle čega ćemo dobiti stadion po svim evropskim standardima, i Hale sportova, u koju smo uložili deset miliona za klimatizaciju, nismo zaboravili ni mesne zajednice i ulaganja u sportsku infrastrukturu u školama - podsetio je gradoačelnik Bogdan Laban. - Do sada smo otovorili šest sportskih terena u školama a ovo je peta mesna zajednica, koja je dobila sporski teren. I u narednom periodu ćemo pomagati razvoj prigradskih i seoslih naselja, kako bi građani imali jednake uslove za život, kao što je u gradu.

U ime meštana Novog Žednika, Duško Petrović, predsednik Savet MZ, zahvalio se što je selo za kratko vreme dobio jedan savremeno uređen sportski objekat.

- Ovo je  lep poklon za naš FK "Preporod", koji će  proslaviti 80 godina postojanja. a ovom prostoru sportskog centra pre samo tri, četiri godine bila je jedna velika livada, ali smo počeli da uređujemo i dodajemo nove sadržaje.  Stvaramo uslove da se stanovnici Novog Žednika bave sportom - istakao je Petrović. - Zahvaljujem se i na pomoći u radu sportskog društva, organizaciji  manifestacija. Novi Žednik je bio sportsko mesto i tako će i ostati.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
Mač u kamenu Odgovori
Zednik selo malo najbolje na svetu.
Iu svakom selu treba sportski tereni i bazen!
ffilozoff
Bolje NE komentarisati...
rt Odgovori
Svaka čast , možda će ovo (kao autor) Aleksandra Isakov , objaviti na prvoj strani Politike .
Stručna služba Odgovori
Samo tako nastavite
Mik Odgovori
Ovo je najbolji gradonačelnik, rezultati govore
Mare
Ako je ovo vic odlican je! :)
Kiki Odgovori
Svaka pohvala, samo bi to trebalo da se odradi u svakom selu
djordje Odgovori
Što više terena. Samo napred!
rt
Šta misliš DJORDJIJE , čemu služi ovakva "gradnja" ? Ima tamniji nastavak , a taj je , da iz istih uglova fotoreporter objavi novih osam fotografija , kroz osam nedelja ! Ne devet .
Špediter Odgovori
Inicijativa je iz MZ i gospodina Petrovica i to je za pohvalu, ali ne veličajte nešto što je ravno recimo grejanju javnih ustanova ili pranju zuba ujutro.Ovo se prosto podrazumeva.I žuti su još više ulagali ko se ne seća neka pita Nemanju Simovića iz Lovćenca.Žednik je i ranije imao terene,neko ih je pravio ali nisu nesretni botovi na kraju hranidbenog lanca i gladnih pogleda išli da aplaudiraju po zadatku subotičkom Hudiniju kao da svoje pare daje.A zna se koliko je galantan kad je njegov džep u pitanju.Okruženje bivše i sadašnje mnogo može da posvedoči.Umesto toga zapitajte se zašto se u osnovnoj školi u Žedniku upisalo oko 15 oro dece i da je dece sve manje i manje.Kako u selu tako i u gradu.Od presvlačenja asfalta,krečenja fasada,ugradnje stolica,montaže igrališta nećete dobiti dobro plaćene radnike i zadovoljne ljude.To pitanje podizanja kvaliteta života neće uraditi "kontraverzni naučni radnik" iz ekonomske oblasti "teniserskih manira" iz ne tako davne prošlosti.
Simo
Mogli bi novinari da dodju kod mene jer sutra idem da platim porez na imovinu. To bi bila lepa vest. Za 20 godina sam platio 2000e porez na imovinu i 4500e legalizaciju. Zivim 1,5km od Gradske kuce, a nemam ni kanalizaciju, ni asfalt, ni trotoar. ni opticki kabel. Lepo je to sto prave sportske terene ali tartan podlogu treba odrzavati, a taratan necete videti ni u Nemackoj ni u Americi na seoskim i gradskim slobodnim terenima.
Pista
E moj Simo kada si ti bio u Nemačkoj ?!
Bojana Odgovori
Bravo za rukovodstvo MZ i gradske čelnike.Sve čestitke Dule na angažmanu i posvećenosti za probleme i potrebe tvojih sugrađana.
Žednik u srcu Odgovori
Bravo za Novi Žednik! Baš je lep teren.
Rašo Odgovori
Tu je i alfa i omega novožedničkog fudbala veliki gospodin i umetnik Dragan Ždrnja
Suboticanin LJuti Odgovori
a koliko ljudi zivi tamo I koliko je zivelo pre npr 15-20 godina ?

I svi su otisli jer nisu imali gde da igraju kosarku/fudbal ?
ma ajte molim vas
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.