• Pregleda: 4849

Novi semafor kod Medicinske škole

Novi semafor kod Medicinske škole

U toku su radovi na postavljanju pešačkog semafora na Beogradskom putu u blizini Srednje Medicinske škole. Zahtev za postavljanje semafora podnela je škola na inicijativu Saveta roditelja. Investitor je grad, a izvođač radova firma “Selma”.

Pre dve godine na beogradskom putu poginuo je jedan učenik Srednje medicinske škole. Tada je Savet roditelja podneo peticiju školi, koja ju je podržala i tražili su od grada da se postavi jedan pešački semafor kako bi se poboljšala saobraćajna bezbednost dece.

Radovi na postavljanju semafora počeli su u ponedeljak. Novi uređaj će biti u koordinaciji sa semaforima kod gradske Bolnice. Peč je o novom tipu uređaja sa led svetlima i pešačkim tasterom.

Investicija košta 2,5 miliona dinara. Novac je obezbedio Pokrajinski sekreterijat za privredu, kao bespovratna sredstava.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
N. Medicinska Odgovori
I po broju sviđanja ove vesti se vidi da je odavno potreban semafor na ovoj lokaciji koja je po bezbednosti saobraćaja proglašena i kao crna tačka!
Hvala vam i što pre da proradi semafor.
z.golubov Odgovori
Nijedan učenik Srednje medicinske škole nije poginuo na Beogradskom putu!!! Kriva i nepismena informacija!
gari Odgovori
Umesto nadzorne kamere koja će snimati saobraćajne prekršaje na tom delu , oni semafor i tako svakih 100m semafor, kočenje, trošenje goriva, zagađenje vazduha. Onaj ko divlja taj neće poštovati ni taj semafor!
suboticanin Odgovori
Ajde da postavimo jos 36454 semafora po gradu da imamo ih na svakih 20m!
sva ta ravnica... Odgovori
Duz celog Bajskog puta ne postoji NI JEDAN semafor! Ni kod skole, ni kod velike raskrsnice sa Gajevom ulicom... ama, nigde!!! Mesna zajednica ,,Novo Selo,,- jedna od onih, koje su decenijama najvise zapostavljene! Radujemo se napretku po celom gradu, ali, ljudi... dajte i nama pokoju mrvicu od tog lepog, velikog, kobojagi zajednickog kolaca!!!
Sting Odgovori
to košta 25.ooo eur?? OMG
WTF? Odgovori
Jer se neko ovde sali ili semafor STVARNO KOSTA 2,5 MILIONA RSD !?!?!?!?!?!?!?!?
suboticanka Odgovori
naravno da treba ali da kosta toliko novca, opet je lopovluk
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.