Komentara: 5
Pregleda: 4745

Novi protest radnika Severa

12.04.2011. u 16:56h
Izvor: RTV City
Novi protest radnika Severa
Protestni skup u organizaciji Udruženja malih akcionara Severa-Solidarnost i Građanske inicijative,posvećen rešavanju problema u ATB Severu,održaće se 20.aprila na Trgu Slobode od 16 časova. Sa ovog protesta će biti upućeni isti zahtevi nadležnim organima kao i sa prethodnog koji je održan 23.februara:da se poništi privatizacija Severa i da država preuzme vlasništvo nad njim.

Kako je istakao Vanja Dragojlović, predsednik Udruženja Solidarnost,nakon prvog protesta je došlo do izvesnih pomaka i to prvenstveno u rešavanju tužbi koje su bivši radnici Severa podneli zbog neisplaćenih zarada. Međutim,organizatori nisu zadovoljni komunikacijom sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem.Ona se,prema Dragojlovićevim rečima, do pre nekoliko dana odvijala gotovo svakodnevno,pa je Vučinić obećao i sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem,a potom je iznenada,bez objašnjenja,prekinuta.Pretpostavlja se,rekao je Dragojlović, da je to zbog biznis plana koji je jedan deo zaposlenih u ATB Severu izradio i podneo lokalnoj samoupravi kao rešenje problema za 170 od 300 radnika koji su tehnološki višak,i to njihovim zapošljavanjem na proizvodnji u pogonu 2 koji ATB Sever inače namerava da ugasi.

Biznis plan,naglasio je Dragojlović, je sporan jer ne garantuje stabilnost proizvodnje, niti sadrži podatke o tome kako će poslovati, o vrsti proizvoda,količini robe, njenoj ceni i tržištu na koje će se plasirati ,pa je svako razmatranje takve opcije krajnje neozbiljno.



Izvor: RTV City
Postavljeno pre 13 godina i 5 dana
Komentara: 5
Pregleda: 4745
Povezane teme

Saša Vučinić

radnici Severa

protest radnika u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.