Komentara: 0
Pregleda: 1652

Novi projekat-personalni asistenti

27.03.2010. u 12:53h
Izvor: RTV Yueco
Novi projekat-personalni asistenti

Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula je novi projekat, koji je finansiran od strane Vlade Srbije i Italijanske vlade. Projekat predviđa da se obuči 10 personalnih asistenata, koji će imati zadatak da pomažu osobama sa invaliditetom.

Obuka će da traje četiri meseca.Gerontološki centar u Subotici i Nacionalna služba za zapošljavanje realizuju projekat o obuci 10 gerentodomaćica, odnosno personalnih asistenata.

Planirano je da nakon obuke pomažu osobama sa invaliditetom i da se ako bude potrebe pruži 24 časovna nega.Vlada Republike Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Italije zajedno realizuju projekat zapošljavanje mladih od 15. do 30 godina. Preko Fonda za zapošljavanje mladih izdvojeno je milion i 480 hiljada dolara, od čega 10 miliona dinara za Severnobački okrug.

Procenjuje se da u Subotici ima oko 10.000 osoba sa invaliditetom.Obukom budućih personalnih asistenata će se pružiti pomoć ljudima kojima je najneophodnije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1652
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.