Komentara: 3
Pregleda: 3476

Novi plan za Fidelinku

24.06.2011. u 20:32h
Izvor: RTV Yueco
Novi plan za Fidelinku

Kompanija Fidelinka, u kojoj je u toku stačajni postupak ima šansu za oporavak ukoliko poverioci prihvate plan reorganizacije, na čijoj doradi rade predstavnici kompanije Mineco AG, koja je jedna od većih akcionara subotičkog preduzeća, piše portal Economy.rs.

Ovaj plan bi trebalo da bude završen tokom jula. Jedan od pravaca plana reorganizacije uključuje i dovođenje partnera, svetskog renomea, koji bi svojim globalnim iskustvom u upravljanju žito-mlinarskim sistemima doprineo ozdravljenju Fidelinke.

Istovremeno, ovakav potez bi uticao i na privlačenje novih stranih investicija, ne samo u agrar i prehrambenu industriju, već i u privredu Srbije uopšte. Prihvatanje plana od strane poverilaca, kao kvalitetnog i sveobuhvatnog rešenja za situaciju u kojoj se Fidelinka nalazi značilo bi i mnogo veću finansijsku korist nego da se stečajni postupak završi bankrotom i rasprodajom imovine preduzeća u bescenje.

Bankrot Fidelinke bi značio povraćaj jednog malog dela potraživanja poverilaca, gašenje radnih mesta, povećan broj ljudi na birou rada, negativan efekat na lokalnu privredu i nestanak jednog velikog sistema za otkup pšenice od ratara. Međutim, korist od bankrota u ovom trenutku bi imao jedan mali broj pojedinaca čija je namera da za sitan novac dođu do veoma velike imovine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3476
Povezane teme

pekara fidelinka

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

pekara fidelinka stečaj

fidelinka u zakupu

fidelinka proizvodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.