• Pregleda: 4904

Novi način obračuna cena u domovima

Novi način obračuna cena u domovima

U Gerontološkom centru u Subotici održana je prva sednica radne grupe koju je formiralo Ministrarstvo za rad i socijalnu politiku za utvrdjivanje cena smeštaja u domovima Srbije. Predloženo je da se smeštaj u domove određuje prema kvalitetu pruženih usluga i kategorizaciji smeštaja.

Predloženo je da ima pet kategorija i prema njima da se formiraju cene. Na taj način u nekim domovima će doći do pojeftinjenja smeštaja,a moći će da se daju popusti.

Mesečno smeštaj u domovima se plaća od 25 do 37 hiljada dinara i novo formirane cene prema kategorizaciji bi trebalo da zažive od naredne godine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
vip Odgovori
Da pojeftinice 200 din koliko su i povecali penzije! MA AJDE BRE LAZOVCINE JEDNE IDITE I PRICAJTE TO NEKIMA KO VAS NE ZNA! NEMOJTE PRICATI NEGO TO I URADITE ISTOG TRENUTKA! SAMO ZNATE ISTOG TRENUTKA DA URADITE A TO JE DA POVECATE CENE A NE DA SMANJITE! Klo**ri
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.