• Pregleda: 6332

Novi konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje

U okviru projekta "IPA 2013 - Podrška programu zapošljavanja NSZ", Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je dva nova konkursa, koja se odnose na program zapošljavanja nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i učešće u finansiranju programa obuke, na zahtev poslodavca.
Novi konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje

Prvi konkurs se odnosi na program zapošljavanja nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima. Javni poziv za program subvencionisanja novog zapošljavanja oročen je do 3. maja, a subvencija za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu, odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru.

Uslov je da otvaraju radna mesta, zapošljavaju viškove zaposlenih ili dugoročno nezaposlena lica. Iznos subvencije je 150.000 za poslodavce s područja grada Subotice i opštine Bačka Topola, dok je da poslodavce u opštini Mali Iđoš 200.000 dinara.

Drugi konkurs se odnosi na učešće u finansiranju programa obuke, na zahtev poslodavca. Finansijska podrška predviđena ovim konkursom odnosi se na teže zapošljive grupe. Program obuke za poznatog poslodavca podrazumeva finansijsku podršku za organizovanje obuka za nezaposlene, a realizuje se ukoliko na evidenciji nezaposlenih, nema lica s potrebnim znanjima i veštinama. Poslodavac je obavezan da sa nezaposlenima, koji uspešno završe obuku, zasnuje radni odnos.

U program obuke mogu se uključiti nezaposleni iz grupa mladih do 30 godina, starijih od 50 godina, viškova zaposlenih, pripadnika romske nacionalnosti, dugoročno nezaposlenih, nezaposlenih bez kvalifikacije ili s niskom kvalifikacijom, kao i radno sposobnih korisnika novčane socijalne pomoći. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najduže do 3. juna. Na ovaj konkurs mogu da apliciraju poslodavci iz privatnog sektora i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su na oglasnoj tabli i zvaničnom sajtu službe, a sadrže informacije o datom programu, iznosu sredstava, uslovima učešća, pravima i obavezama korisnika programa, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev za učešće i druge detalje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
AlwaysUltra Odgovori
A sta je s ovima izmedju 30 i 50 godina ?
Cisto teorijski pitam , inace me ne zanima ova farsa u reziji tzv. NSZ.
xx
U reziji retardiranih.
Saki Odgovori
Nista NZS neradi samo isisavaju pare iz budzeta.
Sta te briga Odgovori
Ne znam samo kome su oni nasli posao!? Vazno da su oni uvalili svoja dupeta tu... O neljubaznosti i ponizavanju da ne govorim!
ACA
" Nemoj da brigaš... " Pa i da obavljaš najbolji posao kojeg ti o n i nađu , ne bi ti ostalo vremena da ZARADIŠ . Kako funkcionišemo , moguće bi bilo , da ukidanje NSZ i saobraćajaca ne bi prouzrokovalo negativne posledice . Dapače , dagušće , čak , šta više ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.