Komentara: 1
Pregleda: 2851
Foto

Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

29.11.2021. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Učenicima Tehničke škole "Ivan Sarić", koji se obrazuju za elektrotehničara informacionih tehnologija, elektrotehničara računara, tehničara mehatronike i tehničara za robotiku, dostupan je novi kabinet – "Raspberry Pi" opremljen sa 11 računara. 
Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Kabinet je oformljen u saradnji sa Udruženjem za digitalnu edukaciju "Saggitarius B2", u okviru projekta "Dičionica - Mali računari za velike ideje".

- Za školu veoma znači da se bavi savremenim tehnologijama. To su nove stvari u celoj zemlji, a želimo da težimo da budemo dobro opremljena škola, da pratimo evropske standarde, da u njoj budu zadovoljni i nastavnici i učenici - kaže Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Kako bi što bolje preneli znanja svojim đacima, danas su obuku na novim računarima prošli profesori.

- Upoznali smo se sa novim senzorima, da se povežemo i uradimo sve ono što do sada nismo mogli u oblasti elektronike i integrisanih sistema - objašnjava profesor Oto Bučo.

Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Današnji stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija, svoje prve korake u računarstvu napravili su upravo na mikro računarima i zato sada žele da deci obezbede računare za edukaciju.

- Prvi projekat smo radili u osnovnoj školi, ali posle razgovora sa školama i donatorima, odlučili smo da sarađujemo sa Tehničkom školom "Ivan Sarić", kako bi dobili povratnu informaciju i unapredili projekat, a tako postigli što bolje rezultate u radu sa decom - dodaje Branislav Momčilović iz Udruženja "Saggitarius B2".

Izvor: Subotica.com
Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima Obilazak kabineta opremljenog sa “Raspberry Pi” računarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2851
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

željko rajčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.