Komentara: 1
Pregleda: 2055
Foto

Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

29.11.2021. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Učenicima Tehničke škole "Ivan Sarić", koji se obrazuju za elektrotehničara informacionih tehnologija, elektrotehničara računara, tehničara mehatronike i tehničara za robotiku, dostupan je novi kabinet – "Raspberry Pi" opremljen sa 11 računara. 
Novi informatički kabinet u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Kabinet je oformljen u saradnji sa Udruženjem za digitalnu edukaciju "Saggitarius B2", u okviru projekta "Dičionica - Mali računari za velike ideje".

- Za školu veoma znači da se bavi savremenim tehnologijama. To su nove stvari u celoj zemlji, a želimo da težimo da budemo dobro opremljena škola, da pratimo evropske standarde, da u njoj budu zadovoljni i nastavnici i učenici - kaže Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

Kako bi što bolje preneli znanja svojim đacima, danas su obuku na novim računarima prošli profesori.

- Upoznali smo se sa novim senzorima, da se povežemo i uradimo sve ono što do sada nismo mogli u oblasti elektronike i integrisanih sistema - objašnjava profesor Oto Bučo.

Današnji stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija, svoje prve korake u računarstvu napravili su upravo na mikro računarima i zato sada žele da deci obezbede računare za edukaciju.

- Prvi projekat smo radili u osnovnoj školi, ali posle razgovora sa školama i donatorima, odlučili smo da sarađujemo sa Tehničkom školom "Ivan Sarić", kako bi dobili povratnu informaciju i unapredili projekat, a tako postigli što bolje rezultate u radu sa decom - dodaje Branislav Momčilović iz Udruženja "Saggitarius B2".

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2055
Povezane teme
tehnička škola ivan sarić željko rajčić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.