Komentara: 17
Pregleda: 7915

Novi autobusi za mesec dana na ulicama

31.01.2012. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Novi autobusi za mesec dana na ulicama

Za oko mesec dana na subotičkim ulicama naći će se 10 novih Iveco midibuseva. Iveco je odabran na tenderu koji je sprovelo Javno preduzeće Suboticatrans, a novac za ovu nabavku obezbedila je lokalna samouprava, na osnovu Skupštinske odluke i preko kreditnog aranžmana, u vrednosti od 80 miliona dinara. Nakon uvođenja novih autobusa, flota Suboticatransa biće u proseku stara oko 11 godina, a do kraja godine se polako uvodi i novi sistem naplate karata – tiketing sistem.

Deset novih midi buseva uskoro će se naći na subotičkim ulicama, a izgledće otprilike ovako. Nakon izbora proizvođača, italijalnskog Iveco-a, u toku je postavljanje autobuskih nadgradnji na šasiju ovog proizvođača po specifikacijama koje je zahtevao subotički javni prevoznik – radi većeg komfora, umesto gibnjeva biće vazdušno oslanjanje, klima uređaj jači od standardnog, rampa za invalide i displej koji pokazuje liniju na kojoj vozilo saobraća. Gostujući u emisiji “Bez kravate” Yu eco televizije, direktor Suboticatransa Tibor Fazekaš rekao je da Iveco nudi najbolji odnos cene i kvaliteta. Broj sedišta i mesta za stajanje, kao i njihov raspored biće iznenađenje za putnike, tvrdi Fazekaš.

Nakon uvođenja novih autobusa u saobraćaj, do kraja godine će se krenuti u postepenu realizaciju novog sistema naplate karata – tiketing sistema. Taj sistem podrazumeva elektronsku naplatu i kontrolu. Na prodajnim mestima koja će tek biti određena, kupovaće se karte koje će važiti za jednu ili više vožnji, a putnik će prilikom ulaska u autobus karte “čekirati” na uređajima u samom vozilu. Na taj način, putnici više neće morati da pripreme sitno kada ulaze u autobus, dispečeri će na osnovu broja putnika imati jasnu sliku o tome da li tu liniju treba ojačati ili relaksirati, a preduzeće će imati podatke o potrošnji goriva i o tome kako se vozači odnose prema vožnji.

Suboticatrans raspolaže sa 80 autobusa. Sa novih 10 njihova prosečna starost biće oko 11 godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 7915
Povezane teme

Suboticatrans

minibus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.