Komentara: 0
Pregleda: 2071

Novi autobus u Suboticatransu

06.03.2009. u 17:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>Preduzeće Suboticatrans je obogatilo svoj vozni park sa jednim novim gradskim autobusom. Osim predstavljanja novog vozila najavljen je projekat koji bi trebao da reguli&scaron;e i modernizuje javni prevoz u cilju pružanja kvalitetnije usluge korisnicima.</p>
Novi autobus u Suboticatransu

Urađen je i osvrt na poslovanje Suboticatransa u 2008. godini i najavljeni su planovi za 2009.

Lokalna samouprava je iz budžeta za 2009. godinu za preduzeće Suboticatrans izdvojila 20 miliona dinara. Osim finansijskih sredstava ostvarena je i sinergija u prepoznavanju problema koji otežavaju rad ovog javnog preduzeća.

Odobrena su sredstva u iznosu od 5.9 miliona dinara za izradu projekta koji će analizirati trenutno stanje javnog prevoza i predlžiti mere kojima će se značajno poboljšati uslovi kako zaposlenih tako i korisnika. Broj putnika je opao za 3 posto, a kilometraža je povećana za 3,7 posto.

Kao razlog za manji broj putnika u Suboticatransu navode sve veći broj otpuštanja radnika iz raznih preduzeća, ali i svetsku ekonomsku krizu. I pored toga ulaganja u javni prevoz se nastavljaju, a kao potvrda tome je kupovina novog gradskog autobusa. U 2008. godini kupljena su 2 nova gradska, 3 prigradska i 1 međugradski autobus. Vrednost investicija je iznosila 88 miliona dinara. Predvidjena ulaganja u 2009. godini iznose 53 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2071
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.