Komentara: 58
Pregleda: 7824

Novi asfalt u 30 ulica

20.02.2012. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Novi asfalt u 30 ulica

U izgradnju ili rekonstrukciju 30 saobraćajnica u gradu, Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada" uložiće ove godine najmanje 200 miliona dinara, najavio je direktor ovog preduzeća Josip Kovač Striko.

Po njegovim rečima, jedan tender za izgradnju saobraćajnica je završen, a drugi je raspisan krajem prošle godine. Za 24 pozicije putne infrastrukture, od kojih su oko 20 ulice, posao je dobila kompanija Vojput. Krajem prošle godine raspisan je i tender za rekonstrukciju Izvorske i izgradnju Porečke ulice, a za ova dva posla planiran je iznos od oko 150 miliona dinara. Raspisan je i tender za održavanje postojećih saobraćajnica kroz presvlačenje asfaltom, a planirani iznos je oko 50 miliona dinara, što bilo dovoljno za presvlačnje novim asfaltom u 10 ulica, najavljuje direktor ovog preduzeća.

- Predstojeće lepo vreme nećemo gubiti na sprovođenje javnih nabavki jer je asfaltiranje 80% planiranih ulica već je ugovoreno. Sa radovima krećemo s prvim prolećnim danima i planiramo da završimo ovaj posao do kraja građevinske sezone. Obuhvaćene su mesne zajednice gde smo imali obezbeđenu projektnu dokumentaciju i trudili smo se da u većini uradimo bar jednu saobraćajnicu. Ulice koje planiramo da asfaltiramo ili presvučemo nalaze se u mesnima zajednicama Centar III, Dudova Šuma, Gat, Mali Bajmok, Mali Radanovac, Novo Selo, Zorka, Željezničko naselje, Palić, Bački Vinogradi, Čantavir, Ljutovo, Tavankut, Prozivka, Ker. U prošloj godini smo uradili 50 ulica, a očekujem da ćemo za godinu dana, od aprila do aprila, asfaltirati čitavih 80 ulica – rekao je Kovač – Striko.

Direktor JP Direkcija za izgradnju grada napominje da će se predstojeći radovi finansirati iz gradskog budžeta, a da je prošlogodišnje asfaltiranje finansirano sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a jednim delom i sredstvima javnog preduzeća "Putevi Srbije". On napominje da Direkcija u ovom momentu ima spremne projekte izgradnje ili obnove saobraćajnica u vrednosti od 600 miliona dinara, a njihova realizacija će krenuti čim se obezbede sredstva.

- Za nove ili obnovu starih saobraćanica u gotovo svim mesnim zajednicama imamo spremno 30 projekata. Dakle, više ne moramo da čekamo na projektno-tehničku dokumentaciju. Čim se pojave konkursi na pokrajinskom i republičkom nivou, mi ćemo konkurisati, a ako nam se odobri novac mi istog momenta možemo raspisati tender – kaže Kovač – Striko.

On dodaje da će se raditi i na uređenju atarskih puteva, te da je već ugovoren posao na nekoliko lokacija – prilaz Farkaš salašu, Skenderevo – Mišićevo – Končanga i Puršarev šor na Verušiću. Direkcija ima pripremljene projekte za ukupno sedam atarskih puteva i čim Fond za poljoprivredu obezbedi dodatna sredstva – može se raspisati tender, zaključuje direktor Josip Kovač Striko.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 58
Pregleda: 7824
Povezane teme

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.