• Pregleda: 2177

Nove ulice u Đurđinu i Maloj Bosni

Nove ulice u Đurđinu i Maloj Bosni

Sela Mala Bosna i Đurđin dobili su nove ulice. U Đurđinu su završeni radovi na izgradnji oko 680 metara puta u vrednosti od oko 5,8 miliona dinara, a u Maloj Bosni 490 metara u vrednosti od 3,8 miliona dinara. Novoizgrađene ulice obišli su predstavnici gradske i pokrajinske vlasti.

U Maloj Bosni skoro da nema više “bosih” ulica. Izgradnjom ulice Bećar atar u dužini od 490 mereta i širine tri metra većina problema u naselju je rešeno. Ostalo je još da se izgrade prilazni putevi sa pojedinim okolnim selima.

Simboličnim presecanjem vrpce otvorene su tri nove ulice u Đurđinu i Maloj Bosni. U Đurđinu je izgrađena Bajmočka ulica u dužini od 270 metara u vrednosti od 1,4 miliona dinara.

U planu je da se izgradi 15 kilometara atarskih puteva. Novac će biti obezbeđen iz naplate zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Urađeno je sedam projekata za izgradnju atarskih puteva i čeka se rasposivanje tendera.

Do sada je asfaltirano 22 kilometra u gradskim i prigradskim mesnim zajednicima.Otvoreno je 20 novih ulica.

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine finansira izgradnju 39 ulica u vrednosti od 280 miliona dinara. Izvođač radova je Komgrad, a u Direkciji kažu da će do kraja građevinske sezone da završe svih 39 ulica po programu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.