Komentara: 7
Pregleda: 7055

Nove ulice rasterećuju saobraćaj

02.06.2011. u 23:33h
Izvor: RTV Yueco
Nove ulice rasterećuju saobraćaj

U ovom trenutku više vozila prolazi ulicom Jovana Mikića, od Segedinskog puta do Majšanskog mosta, nego što prolazi na raskrsnici kod Hotela Patria, pokazala je studija saobraćaja u gradu. Na ovom potezu prođe 36.000 vozila dnevno, a na raskrsnici kod hotela patria 33.500 vozila dnevno. Gradsko rukovodstvo je odlučilo da rastereti ove dve raskrsnice preusmeravanjem saobraćaja na raskrsnicu Segedinskog puta i Partizanskih baza, gde će se graditi nova saobraćajnica povezivanjem ulica Partizanskih baza i 51. divizije. Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena obilazeći saobraćajno preopterećeni centar grada, a ceo projekat je predstavljen u gradskoj kući.

Do sada je završena sanacija ulice Partizanskih baza od Segedinskog puta do ulice Radnoti Mikloša. Ukupna vrednost je 5,5 miliona dinara. I faza radova je započeta od Majšanskog puta, ulica 51. divizije, ukupne dužine 1200 m. Na ovoj deonici se u dužini od 350 metara proširuje postojeći, a na preostalom delu se gradi novi kolovoz širine 7 metara. II faza radova se sastoji od izgradnje kružnog toka i priključnih saobraćajnica prema ulici 51. divizije i Partizanskih baza dužine 200 m, povez Kireške ulice sa kružnim tokom dužine 180 m, povez ulice Severna sa kružnim tokom dužine 110 m. III faza radova se sastoji od izgradnje nove deonice ulice Partizanskih baza dužine 450 m i priključak na Otvorenu ulicu. Ravnanjem i nivelisanjem ulice Muškatla, obezbediće se povezivanje stanovnika Mesne zajednice Mali Radanovac sa ulicom Partizanskih baza, a tako i sa svim ostalim delovima grada.

Asfaltiranje ulica u Subotici

Nova saobraćajnica povezuje mesne zajednice Makova sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i Mali Radanovac na najbrži i najkraći način. Nova saobraćajnica, takođe, direktno povezuje mesne zajednice Makova sedmica i Železničko naselje sa Palićem, industrijskom i komercijalnom zonom i drugim delovima grada. Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena koji će povezivati mesne zajednice Peščara, Novo selo, Zorka, Makova Sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i Mali Radanovac obilazeći saobraćajno preopterećeni centar grada.

Proces izdgradnje saobraćajnice otpočela je „Direkcija za izgradnju grada“ 2006. godine naručivanjem Plana detaljne regulacije. U izradi plana i Direkcija i Zavod i Komisija za planove su bili rukovođeni značajem izgradnje predmetne saobraćajnice, ali se takođe vodilo računa o tome da se troškovi eksproprijacije svedu na minimum, kao i da se izbegne rušenje kuća i raseljavanje stanovništva.

Kako je uzneto na press konferenciji, u poslednjih četvrt veka ovo je prvi kapitalni projekat koji se realizuje na izgradnji mreže magistralnih gradskih saobraćajnica. Poslednji veliki poduhvat bio je izgradnja Senćanskog puta i Bajnatske ulice. Nova saobraćajnica značajno će rasteretiti od saobraćaja najopterećeniju deonicu Palićkog puta od centra grada do ulice Partizanskih baza i time omogućiti brži protok saobraćaja na predmetnoj deonici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7055
Povezane teme

Saša Vučinić

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Asflatiranje 51. divizije

Zavod za urbanizam

radovi na putevima

izgradnja puta

plan detaljne regulacije

dragan trklja

mali y krak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.