• Pregleda: 6411

Nove ulice rasterećuju saobraćaj

Nove ulice rasterećuju saobraćaj

U ovom trenutku više vozila prolazi ulicom Jovana Mikića, od Segedinskog puta do Majšanskog mosta, nego što prolazi na raskrsnici kod Hotela Patria, pokazala je studija saobraćaja u gradu. Na ovom potezu prođe 36.000 vozila dnevno, a na raskrsnici kod hotela patria 33.500 vozila dnevno. Gradsko rukovodstvo je odlučilo da rastereti ove dve raskrsnice preusmeravanjem saobraćaja na raskrsnicu Segedinskog puta i Partizanskih baza, gde će se graditi nova saobraćajnica povezivanjem ulica Partizanskih baza i 51. divizije. Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena obilazeći saobraćajno preopterećeni centar grada, a ceo projekat je predstavljen u gradskoj kući.

Do sada je završena sanacija ulice Partizanskih baza od Segedinskog puta do ulice Radnoti Mikloša. Ukupna vrednost je 5,5 miliona dinara. I faza radova je započeta od Majšanskog puta, ulica 51. divizije, ukupne dužine 1200 m. Na ovoj deonici se u dužini od 350 metara proširuje postojeći, a na preostalom delu se gradi novi kolovoz širine 7 metara. II faza radova se sastoji od izgradnje kružnog toka i priključnih saobraćajnica prema ulici 51. divizije i Partizanskih baza dužine 200 m, povez Kireške ulice sa kružnim tokom dužine 180 m, povez ulice Severna sa kružnim tokom dužine 110 m. III faza radova se sastoji od izgradnje nove deonice ulice Partizanskih baza dužine 450 m i priključak na Otvorenu ulicu. Ravnanjem i nivelisanjem ulice Muškatla, obezbediće se povezivanje stanovnika Mesne zajednice Mali Radanovac sa ulicom Partizanskih baza, a tako i sa svim ostalim delovima grada.

Asfaltiranje ulica u Subotici

Nova saobraćajnica povezuje mesne zajednice Makova sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i Mali Radanovac na najbrži i najkraći način. Nova saobraćajnica, takođe, direktno povezuje mesne zajednice Makova sedmica i Železničko naselje sa Palićem, industrijskom i komercijalnom zonom i drugim delovima grada. Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena koji će povezivati mesne zajednice Peščara, Novo selo, Zorka, Makova Sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i Mali Radanovac obilazeći saobraćajno preopterećeni centar grada.

Proces izdgradnje saobraćajnice otpočela je „Direkcija za izgradnju grada“ 2006. godine naručivanjem Plana detaljne regulacije. U izradi plana i Direkcija i Zavod i Komisija za planove su bili rukovođeni značajem izgradnje predmetne saobraćajnice, ali se takođe vodilo računa o tome da se troškovi eksproprijacije svedu na minimum, kao i da se izbegne rušenje kuća i raseljavanje stanovništva.

Kako je uzneto na press konferenciji, u poslednjih četvrt veka ovo je prvi kapitalni projekat koji se realizuje na izgradnji mreže magistralnih gradskih saobraćajnica. Poslednji veliki poduhvat bio je izgradnja Senćanskog puta i Bajnatske ulice. Nova saobraćajnica značajno će rasteretiti od saobraćaja najopterećeniju deonicu Palićkog puta od centra grada do ulice Partizanskih baza i time omogućiti brži protok saobraćaja na predmetnoj deonici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
tibor Odgovori
OVAJ PUT JE UCRTAN U KARTE GRADA JOŠ ŠEZDESETIH GODINA. DOBRO JE DA SE NEKO SETIO DA PRONAĐE TOPLU VODU PA MAKAR I POSLE POLA VEKA.
Kondukter Odgovori
Ovo treba pod aspolutnim prioritetom da se uradi!!! Dobro je ovo što pišete ne znam jesu li vam rekli ali biće bolje kad sve urade pa onda da napišete. Ja s palića kad idem na makovu, pa zamislite to kuda sve okolo moram da prođem kući da dođem.
igor Odgovori
Alo ljudi, pa odneli su mašine čim je završeno snimanje sa DS-om za televiziju, nema ništa od toga.
bunjevac Odgovori
Interesantno pred izbore se svega sete, prelistavaju uđžbenike Saveza Komunista, čitaju njihove programe od pre pola veka, pljuju po "komunjarama" i sada nam prodaju kao svoje. Imate li vi sem ogromnim količinama laganja nešto novo svoje? I još nešto, ni bazen ni pozorište ni na vidiku da se završe , pa kako očekujete da će te ovo i zqapočeti?
tesla Odgovori
Juče bio,video.Nema ni jedne mašine.Ima jedna gomila kamena i to je to.Isto kao čto su i auto put razni otvarali po nekoliko puta.Vole političari da se slikaju.Al dobro je da su bar započeli.
Cannibal Odgovori
"Juče bio,video.Nema ni jedne mašine."

Стварно нелогично с обзиром на то да је за јуче био најављен потоп који нас је једва заобишао. Али зато сам назвао познаника који живи на углу и он каже да машине данас раде пуно паром, што је нормално с обзиром на лепо време.
Злочаста Odgovori
Лијепо замишљено али је питање кад ће бити реализовано...Узмимо рецимо онај ауто-пут Суботица- Нови Сад колико се само прави... Дај Боже да буде готов до следећег љета.Има једна деоница на том новом дјелу ауто-пута која је просто накривљена у десно. Кад се враћате из Новог Сада обратите пажњу и видећете како је нагет у десно. Вала још то нигдје нисам видјела него ето код нас. Да се иксан запита у квалитет пута,извођача и сл...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.