Komentara: 11
Pregleda: 2230

Novac iz budžeta za Karitas

22.12.2011. u 16:34h
Izvor: RTV Yueco
Novac iz budžeta za Karitas

Dodatnim sredstvima u iznosu od oko tri miliona dinara, planiranim u budžetu za narednu godinu, Grad Subotica omogućio je humanitarnoj organizaciji Karitas Subotičke biskupije da i bez priliva sredstava od međunarodnih donatora u 2012. godini nastavi sa svojim aktivnostima i programima pomoći starijim osobama.

Gradonačelnik Subotice Saša Vućinić je, tim povodom, primio predsednika Karitasa Ištvana Dobaia. Uz konstataciju da Karitas doživljava kao deo socijalne mreže grada, bez obzira što, kako je rekao, nije u tom sistemu, Vučinić je istakao da je Grad, ceneći sve što je ova crkvena humanitarna organizacija preduzima da bi ljudima u nevolji pomogla, želeo da preuzme deo koji će nedostajati iz međunarodnih donacija i fondova kako bi Karitas i naredne godine nastavio da radi u istom obimu.

Ištvan Dobai je izrazio zahvalnost i gradonačelniku i Gradu Subotici, na pažnji i nesebičnoj pomoći. Ovo je jedinstven primer da jedna humanitarna oranizacija kojoj je crkva osnivač ima ovakvu podršku grada, naglasio je Dobai, i dodao da to jasno pokazuje da finansijska kriza ne mora da podrazumeva i krizu čovekoljublja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2230
Povezane teme

Saša Vučinić

karitas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.