Komentara: 7
Pregleda: 3747
Foto

Nova ulaganja u obrazovne ustanove

26.03.2019. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
U protekle tri godine u obnovu obrazovnih ustanova u našem gradu uloženo je oko 380 miliona dinara, a spremni su projekti za rekonstrukciju OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu i STŠ „Ivan Sarić“, koja će se realizovati sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja.
Nova ulaganja u obrazovne ustanove

Sve je to urađeno zahvaljujući  intenzivnoj saradnji sa pokrajinskom i republičkom Vladom, koja će se nastaviti i ubuduće.

Škole koje su obnovljene uz pomoć sredstava iz pokrajinskog budžeta danas je obišao Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, koji je posle sastanka sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom najavio nova ulaganja.

- U sklopu svih naih zajedničkih napora,  resorni pokrajinski sekretarijat u protekle tri godine uložio je oko 165 miliona dinara. Od toga je najviše uloženo u obrazovanje, čak 144 miliona dinara – podsetio je Mihalj Njilaš. – Subotičke škole uspešno apliciraju na konkursima, koji su upravo okončani i verujem da će se dugogodišnja dobra praksa i nastaviti i ove godine.  Obrazovni sistem je najvažnija karika društva i subotičko obrazovanje će uvek imati podršku pokrajine.  I dalje su potrebe velike za obnovu zgrada škola i ove godine je za tu namenu na konkursu predviđeno 144 miliona dinara. Više od 180 miliona dinara obezbeđeno je za sufinansiranje troškova prevoza srednjoškolaca.

Nova ulaganja u obrazovne ustanove

Sredstvima Pokrajinske vlade tokom prošle godine obnovljene su Gimnazija „Deže Kostolanji“, ŠOSO „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru.

- Pored velikih kapitalnih investicija koje su pokrenute sa mrtve tačke, u protekle tri godine obnovljeno je 12 osnovnih i srednjih škola a uskoro će biti finalizovano najveće ulaganje u sektoru obrazovanja – Hemijsko-tehnološka škola, u koju je uloženo više od milion i po evra. Na svaki način se trudimo da našim đacima obezbedimo adekvatne uslove za učenje i rad i možemo da budemo ponosni na rezultate koje naše škole imaju – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Grad Subotica je za ovu godinu namenila više od 20 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije, što relalizujemo , takođe, u saradnji sa Pokrajinom,  kako bi aplicirali za sredstva koje obezbeđuje Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije. Završeni su projekti za obnovu „Matija Gubec“ u Tavankutu i STŠ „Ivan Sarić“, ali imamo i gotovu dokumentaciju za još desetak objekata i verujem da ćemo uspeti i njih da realizujemo.

Izvor: Subotica.com

Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine

Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine
Pogledaj ostale fotografije

Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje i nacionalne manjine Mihalja Njilaša

Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje  i nacionalne manjine Mihalja Njilaša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 3747
Povezane teme

mihalj njilaš

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.