Komentara: 7
Pregleda: 3488
Foto

Nova ulaganja u obrazovne ustanove

26.03.2019. u 15:19h
Izvor: Subotica.com
U protekle tri godine u obnovu obrazovnih ustanova u našem gradu uloženo je oko 380 miliona dinara, a spremni su projekti za rekonstrukciju OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu i STŠ „Ivan Sarić“, koja će se realizovati sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja.
Nova ulaganja u obrazovne ustanove

Sve je to urađeno zahvaljujući  intenzivnoj saradnji sa pokrajinskom i republičkom Vladom, koja će se nastaviti i ubuduće.

Škole koje su obnovljene uz pomoć sredstava iz pokrajinskog budžeta danas je obišao Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, koji je posle sastanka sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom najavio nova ulaganja.

- U sklopu svih naih zajedničkih napora,  resorni pokrajinski sekretarijat u protekle tri godine uložio je oko 165 miliona dinara. Od toga je najviše uloženo u obrazovanje, čak 144 miliona dinara – podsetio je Mihalj Njilaš. – Subotičke škole uspešno apliciraju na konkursima, koji su upravo okončani i verujem da će se dugogodišnja dobra praksa i nastaviti i ove godine.  Obrazovni sistem je najvažnija karika društva i subotičko obrazovanje će uvek imati podršku pokrajine.  I dalje su potrebe velike za obnovu zgrada škola i ove godine je za tu namenu na konkursu predviđeno 144 miliona dinara. Više od 180 miliona dinara obezbeđeno je za sufinansiranje troškova prevoza srednjoškolaca.

Sredstvima Pokrajinske vlade tokom prošle godine obnovljene su Gimnazija „Deže Kostolanji“, ŠOSO „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru.

- Pored velikih kapitalnih investicija koje su pokrenute sa mrtve tačke, u protekle tri godine obnovljeno je 12 osnovnih i srednjih škola a uskoro će biti finalizovano najveće ulaganje u sektoru obrazovanja – Hemijsko-tehnološka škola, u koju je uloženo više od milion i po evra. Na svaki način se trudimo da našim đacima obezbedimo adekvatne uslove za učenje i rad i možemo da budemo ponosni na rezultate koje naše škole imaju – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Grad Subotica je za ovu godinu namenila više od 20 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije, što relalizujemo , takođe, u saradnji sa Pokrajinom,  kako bi aplicirali za sredstva koje obezbeđuje Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije. Završeni su projekti za obnovu „Matija Gubec“ u Tavankutu i STŠ „Ivan Sarić“, ali imamo i gotovu dokumentaciju za još desetak objekata i verujem da ćemo uspeti i njih da realizujemo.

Izvor: Subotica.com
Sastanak direktora škola iz Subotice sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i nacionalne manjine
Pogledaj ostale fotografije
Sastanak gradonačelnika Labana i pokrajinskog sekretara za obrazovanje i nacionalne manjine Mihalja Njilaša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3488
Povezane teme

mihalj njilaš

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.