Komentara: 1
Pregleda: 3539

Nova ulaganja u fabriku Simens

20.06.2011. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Nova ulaganja u fabriku Simens

Drugi po redu „EPS-Simens“ dan, na kome su predstavljeni proizvodi „Simensa“ koji koriste obnovljive izvore energije, vetar i sunčevu energiju, održan je u Velikoj većnici Gradske kuće Subotice. U naredne dve i po godine, kako je najavljeno, u „Simensovu“ fabriku u Subotici, u novi prostor i mašine za proizvodnju nove generacije vetrogeneratora, biće uloženo oko 24 miliona evra, a zaposliće se od 150 do 200 radnika. Reč je o novoj generaciji generatora, patentiranoj i jedinstvenoj tehničkoj inovaciji u svetu.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je rekao kako je „Simens“ primer kontinuiranog uspeha i dodao da je to kompanija koja svakog dana radi na sopstvenim inovacijama.

- ‘Simens’ je za nas najznačajnija kompanija u gradu, značka koju kao grad sa ponosom nosimo. Primer je kontinuiranog napretka i rada na sopstvenim inovacijama, ne zahteva samo jeftiniju radnu snagu i ljude koji su disciplinovani na svom poslu, već je kompanija koja zahteva i znanje, umeće i sposobnost zaposlenih da se prilagođavaju svetskim trendovima. ’Simens’ označava i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, a primer je i dobre prakse da nema razloga za strah od poslovanja u Srbiji i Subotici. Najava novih ulaganja u fabriku u Subotici nova je šansa za Subotičane i dokaz da ‘Simens’ zaista namerava da u ovom gradu napreduje i razvija svoje proizvodne kapacitete, istakao je Vučinić.

Generalni direktor „Simensa“ Beograd Tihomir Rajlić podsetio je da njihova fabrika u Subotici proizvodi generatore za vetrenjače, za proizvodnju električne energije. On je kazao kako „Simens“ ima takve dve fabrike u svetu, u Kini i Subotici, i da će se generatori nove generacije, koji se rade nakon preuzimanja jedne potpuno nove tehnologije, proizvoditi u Subotici.

- To znači da ćemo u Subotici u naredne dve i po godine investirati oko 24 miliona evra u nove prostore i nove mašine, a zaposliće se od 150 do 200 radnika. Verujem da će ta ’Simensova’ fabrika biti odskočna daska i za neke druge segmente ’Simensa’, ne samo zbog jeftinije radne snage, nego i zbog položaja Srbije, infrastrukture i industrijske kompetencije koja se, pre svega, nasleđuje, naglasio je Rajlić.

Pomoćnik generalnog direktora za tehnički sistem EPS-a Zoran Manasijević je rekao da su najpovoljnija područja za eksploataciju vetra Vršac i istočna Srbija. On je kazao da će, u smislu obnovljivih izvora, EPS i dalje razvijati program malih hidroelektrana. Kada su u pitanju ostali obnovljivi izvori EPS će, istakao je, te programe razvijati pre svega u dogovoru sa lokalnim samoupravama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3539
Povezane teme

Saša Vučinić

investicije u Suboticu

ulaganje u Suboticu

Slavko Parać

Investiranje u Suboticu

Siemens

fabrika Subotica

fabrika simens u subotici

eps siemens dan

fabrika vetrogeneratora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.