Komentara: 5
Pregleda: 3885
Foto

Nova senzorna soba u Domu „Kolevka“

20.09.2022. u 14:42h > 16:02
Izvor: Subotica.com
Nova senzorna soba u Domu „Kolevka“

U sklopu Doma za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“ puštena je u rad nova senzorna soba pri Dnevnom boravku za decu „Zvezdice“ i rekonstruisani letnjikovac u dvorištu ustanove. Za ove investicije, koje su od velikog značaja za korisnike i zaposlene, iz budžeta Grada Subotice izdvojeno je ukupno 2.4 miliona dinara - 1.7 miliona dinara za senzornu sobu i 700.000 dinara za letnjikovac.

- Ovo je jedan od onih dana kada sam ponosan na moje saradnike, kada me ispunjava zadovoljstvo jer vidimo da smo uradili nešto kvalitetno i korisno za naše male sugrađane i  zaposlene u ovoj ustanovi. Uskoro se očekuje završetak svih radova na izgradnji i rekonstrukciji Doma „Kolevka“, što će poboljšati uslove boravka korisnika i rad zaposlenih. Republička Kancelarija za javna ulaganja je prepoznala potrebe i značaj „Kolevke“ za Suboticu i Srbiju i opredelila 870 miliona dinara  za rekonstrukciju starog i izgradnju novih objekata, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo dodatna sredstva za opremanje objekta – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom današnjeg obilaska senzorne sobe. - Posle svih ovih ulaganja, ova ustanova će biti na najvećem mogućem nivou i po svetskim standardima. Grad je obezbedio i nešto više od deset miliona dinara za funkcionisajne Dnevnog boravka „Zvezdice“, kao i 10.6 miliona dinara za rad i funkcionisanje objekta u Banijskoj ulici za mentalno nedovoljno razvijena lica. Sve to je Grad uradio sa jasnom porukom da korisnici ove ostanove nisu sami, da je njihov grad uz njih i u narednim godinama će činiti sve što može da obezbedi što bolje uslove.

Nova senzorna soba u Domu „Kolevka“U Domu „Kolevka“ trenutno boravi 162 dece, dok usluge Dnevnog boravka „Zvezdice“ trenutno koristi 27 mališana.

- Senzorna soba predstavlja jedan interaktivan prostor koji služi za razvijanje i podsticanje čula dodira, sluha i vida za decu koja imaju smetnje u senzornoj integraciji. Sve aktivnosti u senzornoj sobi realizuju naši vaspitači i stručni radnici. U ovako stimulišućoj i relaksirajućoj atmosferi stimuliše se razvoj koordinacije pokreta i razgovora. Cilj je da ona funkcioniše tako da se osobama sa smetnjama u razvoju pomogne da se na što lakši način povežu sa svojom okolinom i razviju veštine koje im pomažu u tome – objašnjava Stojan Soković, direktor Doma „Kolevka“.

Nova senzorna soba u Domu „Kolevka“

Izvor: Subotica.com
Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki" Obilazak senzorne sobe i letnjikovca u "Kolevki"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3885
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

stevan bakić

senzorna soba

stojan soković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.