Komentara: 6
Pregleda: 2464

Nova poskupljenja

19.06.2009. u 20:00h
Izvor: RTV Yueco
Nova poskupljenja

Građani Subotice od 1. jula plaćaće skuplje usluge Javnih komunalnih preduzeća Čistoće i zelenila, Subotičkih pijaca, Pogrebnog i Dimničara. Gradsko veće je danas dalo saglasnost za ove korekcije cena za projektovanu visinu inflacije od 8 odsto a koje su ranije potvrđene na Skupštini davanjem saglasnosti na programe poslovanja ovih preduzeća.

Gradsko veće je odlučilo i da se ne utvrđuje porez na imovinu kod poljoprivrednog i šumskog zemljišta za ovu godinu, jer su troškovi utvrđivanja veći od visine poreza koja bi bila naplaćena, a radi utvrđivanjan poreza na imovinu, doneto je rešenje po kome je utvrđena prosečna cena od 56.000 dinara za kvadratni metar stambenog prostora u gradu.

Članovi gradskog veća nisu dozvolili Predškolskoj ustanovi „Naša Radost“ da retroaktivno, od maja meseca, poveća svoje cene iako su već po novom cenovniku počeli naplatu od roditelja. Utvrdili su i da će nominalni iznos roditeljskog dodatka za prvo dete iz sredstava budžeta biti 5.000 dinara. Veće je takođe dalo saglasnost za zamenu nepokretnosti između grada i Ministarstva odbrane čime je konačno počeo proces pribavljanja vojne imovine za potrebe industrijskih zona u gradu.

Gradsko veće je donelo rešenje o imenovanju komisije za procenu štete nastale kao posledica skorašnjeg nevremena u čantaviru. Pored te biće obrazovane još dve komisije, i to za eventualni otpis nenaplaćenih potraživanja koje se vode u poslovnim knjigama izvršenja budžeta i za sagledavanje mogućnosti naplate, kao i za preispitivanje visine zakupnine poslovnih prostora i visine naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Gradsko veće je potvrdilo i predlog rešenja o imenovanju dosadašnjeg vršioca dužnosti na mesto generalnog direktora JKP Parking, Akoša Ujheljija. Ovo rešenje upućeno je Skupštini grada na davanje saglasnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2464
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.