Komentara: 0
Pregleda: 3195

Nova oprema za Gerontološki centar u Subotici

17.08.2011. u 15:28h
Izvor: RTV Yueco
Nova oprema za Gerontološki centar u Subotici

Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo dodelio je milion dinara Gerontološkom centru u Subotici za kupovinu opreme za rehabilitacione tretmane. U planu je kupovina razboja za hodanje, rekvizita za terapeutrske vežbe, aparata za magnetnu terapiju, kao i za kompletnu elektro terapiju, ultrazvuk i laser. Većina opreme je prenosiva, pa će je moći koristiti i korisnici tuđe nege i pomoći.

Eržebet Vaštag iz Subotice se nalazi tri godine u domskom smeštaju u Gerontološkom centru u Subotici. Zadovoljna je uslugama Ambulante za fizikalnu medicinu I rehabilitaciju I najviše joj se dopadaju masaže.

Ambulanta za fizikalnu terapiju I rehabilitaciju je formirana 2006.godine zahvaljujući Pokrajinskom sekreterijatu za zdravstvo, socijalnu politiku I demografiju. Korisnicima se pružaju usluge terapeutskih vežbi, kompletna elektroterapija, terapija laserom,ultrazvukom, magnetoterapija, Biotron lampom I razne masaže. Broj lekarskih pregleda specijaliste za fizikalnu medicimu I rehabilitaciju 2006.godine iznosio je 640, 2010. 1170, dok je broj pruženih usluga terapije 2006.godine iznosio 3643, a prošle godine 11.644.

U planu je da naredne godine počne gradnja Centra za fizikalnu rehalibitaciju na gradskom zemljištu u blizini Gerontološkog centra. Objekat bi bio jedinstven u zemlji pošto bi na prizemlji se nalazio centar za rehabilitaciju,a na drugoj etaži apartmani za smeštaj korisnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3195
Povezane teme
gerontološki subotica Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.