Komentara: 0
Pregleda: 8843

Nova knjiga Nenada Vunjaka

08.04.2009. u 20:12h
Izvor: RTV Yueco
<p>&bdquo;Finansijska trži&scaron;ta i berze", nova je knjiga ekonomiste prof. dr Nenada Vunjaka. U pitanju je dopunjeno izdanje ranije izdatog udžbenika, sa posebnim osvrtom na uzroke i posledice svetske ekonomske krize. Koautor knjige je član borda Centralne banke Bosne i Hercegovine, poznati ekonomista prof. dr. Ljubomir Kovačević.</p>
Nova knjiga Nenada Vunjaka

Knjiga poznatih ekonomista se pojavila u pravom momentu po studente ekonomije, jer su i tržišta i berze u najvećoj krizi od drugog svetskog rata. Udžbenik u 29. poglavlja detaljno opisuje sve instrumente i subjekte finansijskih tržišta, a na kraju su obrađeni uzroci, posledice i načini prevazilaženja krize, te će udžbenik naći široku primenu na visokoškolskim institucijama.

Pored profesora Vunjaka, na knjizi je radio i doktor ekonomije, Ljubomir Kovačević iz Republike Srpske, član borda Centralne banke Bosne i Hercegovine. Finansijska tržišta i berze je dopunjeno izdanje udžebika koji su ranije napisala ova dva stručnjaka, koji su do sada sarađivali kao koautori nekoliko udžbenika.

Prof. dr. Nenad Vunjak redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici i do sada je objavio 16 udžbenika i 150 naučnih i stručnih radova. U pripremi je i novi udžbenik posvećen Investicionim fondovima, koji bi iz štampe trebalo da izađe sledeće godine.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 8843
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.