Komentara: 13
Pregleda: 9639

Nova fabrika u Subotici koja će zaposliti 290 osoba

28.06.2011. u 17:16h
Izvor: RTV Yueco
Nova fabrika u Subotici koja će zaposliti 290 osoba

Nemačko preduzeće iz grupacije Kontinental do kraja godine počeće sa izgradnjoj svog proizvodnog pogona u Subotici gde će u početku biti zaposleno 290 radnika. U pitanju je preuzeće Kontitek, specijalizovano za izradu gumenih automobilskih delova. Kako nezvanično saznajemo, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija za promociju stranih ulaganja i izvoza SIEPA će pomoći realizaciju projekta kroz subvencije za otvaranje pomenutih 290 radnih mesta.

U Privrednoj zoni Mali Bajmok, na parceli površine 4,3 hektara, do kraja godine, nemačko preduzeće specijalizovano za izradu automobilskih delova Contitech, deo multinacionalne korporacije Kontinental, krenuće da gradi svoj proizvodni pogon na 6.000 kvadratnih metara. To će biti prva faza investicije ove nemačke kompanije u Subotici, a dalji razvoj će zavisiti od rezultata i potreba tržišta. Prvi korak u praktičnoj realizaciji ove investicije u Subotici je načinjen. Javno preduzeće Privredno-tehnološki parkovi sačinilo je Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u privrednoj zoni Mali Bajmok kompaniji "Continental - Contitech", koji je od juče na javnom uvidu u ovom preduzeću.

Contitech će u Subotici proizvoditi takozvani "fluid program" - gumeni delovi koji se koriste u automobilima, u sistemima za kočenje, hlađenje, sprovod vode, goriva i slično, što je mnogo "čistija" tehnologija od proizvodnje automobilskih guma. U prvoj fazi, Contitech će zaposliti 290 radnika. Pregovori između predstavnika lokalne samouprave i Continental-a počeli su još jesenas.

Nakon javnog uvida, o elaboratu mora da se izjasni i Skupština grada, kao i Vlada republike Srbije. U lokalnoj samoupravi očekuju da će sav svoj deo posla odraditi do jeseni, kada može početi gradnja. Kako nezvanično saznajemo, i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija za promociju stranih ulaganja i izvoza SIEPA će pomoći realizaciju projekta kroz subvencije za otvaranje pomenutih 290 radnih mesta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 9639
Povezane teme

investicije u Suboticu

zapošljavanje u Subotici

Investiranje u Suboticu

Privredno tehnološki park Subotica

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.