Komentara: 4
Pregleda: 1534

Nova akcija zaprašivanja komaraca od 13. do 19. septembra

10.09.2021. u 09:59h
Izvor: Subotica.com
Tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje sprovodiće se u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama od 13. do 19. septembra, u vremenu od 17 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina u odsustvu padavina i jakog vetra.
Nova akcija zaprašivanja komaraca od 13. do 19. septembra

Tretman sa zemlje sprovodiće se u mesnim zajednicama Hajdukovo, Bački Vinogradi, Šupljak, Palić, Aleksandrovo, Prozivka, Bajnat, Dudova šuma, Čantavir, Bačko Dušanovo, Višnjevac, Bajmok, Stari Žednik, Novi Žednik i Đurđin.

Tretman sa zemlje se radi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a tretman iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin koji su toksični za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Poslednja akcija, kada se delovalo i sa zemlje i iz vazduha, bila je pre nepune dve nedelje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1534
Povezane teme
zaprašivanje komaraca suzbijanje komaraca
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.