Komentara: 0
Pregleda: 7533

Norma grupa počinje sa radom

27.08.2011. u 21:15h
Izvor: RTV Yueco
Norma grupa počinje sa radom

Nova fabrika autodelova u Subotici, Norma grupa, počinje sa radom, potvrdio je za Yu eco direktor preduzeća Norma grupa JIE Nenad Medenica.

On je naglasio da će instalistani kapaciteti biti dovoljni da se uposli 450 radnika, od čega u prvoj fazi oko 330. Kompletna proizvodnja, za čiji obim se nadaju da će biti i preko 50 miliona evra godišnje, biće namenjena izvozu. Međutim, kako se nada Medenica, deo proizvoda može pronaći svoje mesto i na domaćem tržištu jer svoje pogone u Srbiji gradi FIAT, a "Norma grupa Jugoistočna Evropa" ima u svojoj paleti i delove za belu tehniku, tako da postoji i mogućnost saradnje sa Gorenjem koje u Srbiji ima nekoliko pogona. 

Investicija je vredna 11,2 miliona evra, a proizvodi "Norma grupe" iz Srbije biće plasirani na evropsko tržište. Za izgradnju nove fabrike "Norma grupe", koja je vodeći svetski proizvođač i distributer auto delova za brojne proizvođače automobila kao što su Folksvagen, Audi, Pežo, Sitroen, gradska uprava je obezbedila besplatno zemljište. Ugovor o izgradnji fabrike "Norma grupe" u Subotici potpisan je prošlog septembra. "Norma grupa" trenutno ima 12 fabrika širom sveta, a u Istočnoj Evropi poseduje pogone samo u Poljskoj i Češkoj, sa ukupno 3.400 radnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7533
Povezane teme

norma group

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.