Komentara: 6
Pregleda: 3888
Foto

Nordijsko šetanje - drugačija rekreacija za sve generacije

27.09.2021. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
U cilju podizanja svesti o zdravom načinu življenja među Subotičanima, gradski Sportski savez u saradnji sa Udruženjem građana "Inspirian", promovisao je novu sportsko-rekreativnu aktivnost u našem gradu – nordijsku šetnju. U susret početku treninga održaće se promotivi časovi u Parku "Prozivka".
Nordijsko šetanje - drugačija rekreacija za sve generacije

Prvi trening u školi nordijske šetnje biće održan 4. oktobra, u Parku "Prozivka" u 18 časova, a pre toga, od 28. do 30. septembra od 16,30 časova održaće se promocija za sve zainteresovane građane koji žele da se upoznaju sa rekreacijom koja je pogodna za sve uzraste i generalno sva fizička stanja.

Sportski savez Subotice i gradski resor za sport pomogli su organizaciju besplatnih treninga kako bi se građani bolje upoznali sa ovim tipom rekreacije.

Nordijsko šetanje - drugačija rekreacija za sve generacije- U javnosti se moglo čuti kako su svi sportovi manje-više slični, a evo sada nam se pruža prilika da upoznamo nešto novo, drugačije. Grad Subotica je obezbedio tri termina na kojima se zainteresovani mogu saznati pobliže o čemu se radi, a koji su praktično uvod pred početak rada škole nordijskog trčanja - rekla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine.

Kurs nordijske šetnje trajaće dvanaest nedelja, odnosno tri meseca. Treninzi će biti tri puta nedeljno (ponedeljak, sreda, subota) od 18 časova u Parku na Prozivci, bez obzira na vremenske uslove.

Nordijsko šetanje - drugačija rekreacija za sve generacije- Nordijsko šetanje, ili ski hodanje, je jako mladi sport na našem području, poreklom je iz Skandinavije, a u Srbiji se počeo organizovano sprovoditi od prošle godine. U pitanju je ritmičko hodanje uz pomoć specifičnih štapova koji će dati ritam rukama i nogama, pomoći će da produžimo korak i ovom vežbom aktiviraćemo 90 odsto mišića u telu, a opet neće biti toliki pritisak na mišićima kao što je to kod trčanja jer će se pravilno rasporediti opterećenje - objasnila je Ildiko Fabo, u ime UG "Inspirian". - Ova rekreacija je za sve uzraste, za one koji ne vole da trče ali voleli bi da se aktiviraju. Dođite da se upoznamo, da upoznate tehniku i stil rekreacije, pa da možete da se odlučite da li je ovo fizička aktivnost koja vam nedostaje.

Bez obzira što je Subotica u ravničarskom kraju, a nordijske sportove odlukuju brdovita područja, Fabo objašnjava da ta vrsta terena ne igra ulogu, a da će se na treninzima kombinovati podloge, od gradskog betona do šumskog ambijenta.

Izvor: Subotica.com
Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje Promocija nordijske šetnje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3888
Povezane teme

rekreacija

nataša aleksić

bavljenje sportom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.