Komentara: 10
Pregleda: 8671

Noćno pešačenje Subotičkom peščarom

05.12.2015. u 10:43h
Izvor: Subotica.com
Planinarski klub "Spartak" organizuje večeras tradicionalno noćno pešačenje koje će se odvijati pravcem Park Ferenca Rajhla - Majšanski most - Peštanska pruga - Šištak - Makova sedmica - Radanovačka šuma - jezero Tresetište - Palić. Akcija je prvi put održana 29. novembra 2008. godine i od tada se redovno održava svake godine krajem novembra ili početkom decembra.
Noćno pešačenje Subotičkom peščarom

Dužina kompletne staze je oko 25 kilometara, planirane su dve pauze (Šištak i jezero Tresetište), pešačenje traje oko 6 časova i krajnja destinacija je Palić odakle je moguć povratak javnim prevozom, a jedan deo planinara-rekreativaca nastaviće pešačenje do Subotice.

Okupljanje zainteresovanih učesnika je od 21 čas u prostorijama planinarskog kluba (Park Ferenca Rajhla 11). Nakon kraćeg druženja i dogovora kreće se na pešačenje.

Iz PK "Spartak" pozivaju sve zainteresovane građane da im se pridruže u noćnom pešačenju i dožive avanturu specifičnu za ove uslove. Iz kluba takođe napominju da svi zainteresovani treba da se prigodno obuku, ponesu baterijsku lampu i neki obrok i tekućinu koji će konzumirati na pauzama. Važno je da učesnici ove akcije u šetnju krenu u udobnoj, razgaženoj obući, iako je u pitanju ravnica razdaljina nije za potcenjivanje.

Šetnja je otvorena za sve zainteresovane. Cilj akcije je boravak u prirodi, druženje i istraživanje Subotičke peščare putevima kojima se ređe ide.

U nedelju akcija "Šetnja zdravlja" i "Trka Deda Mrazova"

Narednog dana (nedelja) u organizaciji  istog kluba održaće se još jedna akcija "Šetnja zdravlja", a ovaj put ruta je Subotica - Palić. Okupljanje zaintersovanih je kod fabrike "Pionir" u 8,30 časova kada se kreće ka Paliću stazom pored Palićkog jezera. Dužina pešačenja je oko 11 km. Nedeljnu "Šetnju zdravlja" vode Olga i Đorđe Radulović, a dodatne informacije možete dobiti na telefon 064/16-11-825.

Na Paliću se u nedelju takođe održava i tradicionalna "Trka Deda Mrazova". Početak trke je od 10 časova sa parkinga ispred Male gostione, a proglašenje pobednika oko 18 časova na Velikoj terasi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 8671
Povezane teme

planinarski klub spartak

subotička peščara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.