Komentara: 12
Pregleda: 2129

Noć hrvatskog filma i novih medija za vikend u "Lifki"

25.10.2019. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Umetničke organizacije iz Zagreba, u okviru 6. Noći hrvatskog filma i novih medija, koja će se održati u subotu, 26. oktobra, u Art bioskopu "Aleksandar Lifka", publika će biti u prilici da pogleda nekoliko kratko i dugometražnih animiranih i dokumentarnih filmova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Noć hrvatskog filma i novih medija za vikend u "Lifki"

Osim vremeplova u filmsku prošlost, Noć hrvatskog filma i novih medija u stopu prati i aktelne domaće filmove, koji se još nisu ohladili od festivalskih premijera, a daje priliku i mladim, perspektivnim rediteljima čije vreme tek dolazi.

Program ovogodišnje manifestacije otvoriće u 18 časova projekcija dugometražnog animiranog filma za decu "Čudesna šuma" Milana Blažekovića i Doro Vlade Hreljanovića iz 1986. godine, dok će sat i po vremena kasnije, uslediti prikaz kratkometražnih animiranih filmova "Surogat" Dušana Vukotića iz 1961. godine, "Slatki snovi" Dinka Kumanovića iz 1971. i "Prvi korak" Petra Kožara iz ove godine.

Dokumentarni film "Susjedi" Tomislava Žaja iz prošle godine biće na programu od 20 časova, dok će se od 21:15 časova prikazivati dugometražni igrani film "Lisice" Krste Papića iz 1969. godine.

Od 22:30 časova, publika će biti u prilici da pogleda kratkometražni animirani film "Gamer girl" Irene Jukić Pranjić iz 2016. godine, a 10 minuta kasnije, dokumentarni film "Mačka je uvek ženska" Martine Meštrović i Tanje Vujasinović iz ove godine i "Pet filmova o Nives K.K." Nenada Puhovskog iz 1980 godine.

Program će zatvoriti kratkometražni filmovi "Izvan sebe" Stele Hartman iz ove godine, "Idu dani" Nedeljka Dragića iz 1969. godine, "Zagubljena sjećanja" Ivane Radić iz ove godine i "Osmijeh" Matea Kovača takođe iz ove godine, s početkom u 23:30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2129
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

zavod za kulturu vojvođanskih hrvata

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.